Aleksander Moberg fra MGP junior:

Sjarmerte ungpikehjerter i senk i 2004. Slik har det gått med ham

Dette gjør barnestjerna Aleksander Moberg i dag.

14 ÅR SENERE: Aleksander Moberg sjarmerte ungpikehjertene da han stakk av med seieren i Melodi Grand Prix junior i 2004. I dag ser han helt annerledes ut. Foto: NTB Scanpix, Privat
14 ÅR SENERE: Aleksander Moberg sjarmerte ungpikehjertene da han stakk av med seieren i Melodi Grand Prix junior i 2004. I dag ser han helt annerledes ut. Foto: NTB Scanpix, Privat Vis mer

«Det er en stjerne jeg skal bli», er sangstrofen du kanskje husker fra 2004, da Aleksander Moberg (29) stakk av med seieren i Melodi Grand Prix junior, bare 15 år gammel.

Sangen ble raskt en landeplage det året, og har med åra også blitt en slager på både karaoke og fest. Det har Moberg lagt godt merke til.

- Ja, det hender ofte at jeg blir nødt til å synge til «En stjerne skal jeg bli» på både mindre og større sammenkomster, forteller Moberg til Se og Hør.

SJARMØR: Aleksander Moberg sjarmerte stort under junior Eurovision som Norges bidrag i Lillehammer i 2004. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix .
SJARMØR: Aleksander Moberg sjarmerte stort under junior Eurovision som Norges bidrag i Lillehammer i 2004. Foto: Terje Bendiksby, Scanpix . Vis mer

Blir gjenkjent

Det er særlig i festlige lag den nå 29 år gamle MGP junior-vinneren merker han blir gjenkjent.

- Jeg merker ofte på fest at folk synes det er noe kjent med meg. De nevner det kanskje ikke før de har latt det gå noen timer, og fått mot til å nevne det som en «guilty pleasure», forteller han.

Selv synes den tidligere barnestjerna at det bare er gøy. Regelrett hiver han seg også med, og synger for full hals.

- Det hadde sett rarere ut om jeg ikke hadde gjort det. Det er jo ikke noe å være flau over, sier Moberg.

For Moberg var seieren i MGP junior på mange måter noe av det største som har hendt i livet hans. Som bare 15-åring sang han for full hals til en fullsatt sal i Oslo Spektrum. Han ble deretter Norges bidrag til junior-Eurovision på Lillehammer samme år.

- Slike ting er ofte mye større enn det kanskje kan virke som at det er. Jeg var veldig ung i tillegg, og opplevde utrolig mye morsomt. Det er mye mer enn bare det å bli et kjent fjes som barn. Jeg tror jeg vokste ganske fort under den perioden, forteller Moberg.

Store forandringer

Som barn var Mobergs største drøm å bli en sangstjerne. Akkurat som det vinnerlåten beskriver. Drømmene har imidlertid endret seg med åra.

- Det jeg synger om var absolutt en drøm jeg hadde som liten. Man tør å drømme stort som ung, sier han.

Da han har var liten hadde han også sett for seg hvordan livet som voksen skulle bli. Han så for seg det typiske A4-livet som for ham innebar en kone med barn, stasjonsvogn, hus og hage.

Den forestillingen om livet skulle imidlertid endre seg for den tidligere barnestjerna.

BLITT ELDRE: Aleksander Moberg endret seg mye med årene. I dag jobber han med rekkrutering. Foto: Privat
BLITT ELDRE: Aleksander Moberg endret seg mye med årene. I dag jobber han med rekkrutering. Foto: Privat Vis mer

Da Moberg var ferdig på videregående flyttet han til Trondheim for å studere. En studietilværelse Moberg likte svært godt, og som endte med to bachelorgrader - én innenfor økonomi og én innenfor medievitenskap.

Men det skulle også vise seg at studietiden i Trondheim skulle gjøre mye mer enn «bare» akademia for 29-åringen.

Kom ut av skapet

- Jeg kom ut av skapet da jeg var 23 år gammel. Når jeg tenker på det nå så burde jeg kommet ut tidligere, men jeg trengte samtidig tid til å innse selv at det ikke bare var en fase i livet som kom til å gå over, forteller han.

Moberg brukte mye tid til å godkjenne overfor seg selv at livet ikke ville bli som han hadde sett for seg som liten. For han var det på mange måter en forestilling om livet som brast.

- Da jeg bestemte meg for å fortelle det til folk rundt meg, ville jeg ha kontroll på situasjonen selv. Jeg valgte først å si det til noen få, mine nærmeste kompiser først, så ble det lettere etter hvert. I dag har jeg ingen problemer med det, sier han.

KJÆRESTE: I dag er Aleksander Moberg sammen med Martin Østvik. Dette er hans aller første guttekjæreste. Foto: Privat
KJÆRESTE: I dag er Aleksander Moberg sammen med Martin Østvik. Dette er hans aller første guttekjæreste. Foto: Privat Vis mer

I dag er Moberg veldig glad for at han tok motet til seg til å stå fram. Før han gjorde det var han nemlig veldig redd for at ikke alle skulle ta beskjeden like bra.

- Jeg hadde sett for meg at de stereotypiske guttene, som snakker om øl, fotball og damer, kanskje skulle ha et problem med det. Jeg hadde gjort meg opp en forestilling i mitt eget hodet. I kompisgjengen er vi jo vant til å snakke om øl, fotball og damer. Men det viste seg heller å være helt motsatt. Gutta var de som var mest nysgjerrige, spurte spørsmål og som støttet meg mest, forteller han.

Deltok på Pride

Forrige helg dukket stjerna opp under den store feiringen av Pride sammen med kjæresten Martin Østvik (22), hans aller første guttekjæreste.

Det var i juni 2016 Moberg og Østvik møttes for første gang.

- Han er fra Trondheim, men utrolig nok møttes vi i Oslo, forteller Moberg.

DUKKET OPP PÅ PRIDE: Aleksander Moberg og kjæresten Martin Østvik på Pride i helgen. Foto: Privat
DUKKET OPP PÅ PRIDE: Aleksander Moberg og kjæresten Martin Østvik på Pride i helgen. Foto: Privat Vis mer

Selv bor Moberg for tiden i Drammen, der han også kommer fra, mens Østvik bor i Oslo der han studerer.

- Jeg pleier derfor å bo hos han to til tre dager i uka, da det er kortere vei til jobb, forteller Moberg.

Drømmer om eget firma

I dag jobber Aleksander Moberg med rekruttering, noe han synes er veldig spennende. Der får han møtt mange mennesker og hjelper nye potensielle karrierestjerner ut i jobb.

Én dag vil han starte sitt eget selskap innenfor rådgivning, kommunikasjon og merkevarebygging.

- I dag drømmer jeg litt mer realistisk og langsiktig enn jeg gjorde som liten. Den store drømmen i dag er å drive mitt eget selskap, sier han.

Drømmen om eget firma har kommet fra jobben han har i dag.

- Det er en bransje som stadig er i utvikling, og alt man gjør må man gjøre annerledes i morgen. Det liker jeg, sier han.

Synger fremdeles

Til tross for at det kanskje ikke blir viet like mye tid til musikken som det gjorde før, har Moberg likevel ikke lagt musikken helt på hylla.

Moberg kommer fra en musikalsk familie, noe som har gjort at han har dyrket musikken siden han var liten. For utenom MGP junior, deltok han ofte på sangkonkurranser i Drammen, og holdt flere konserter og oppvisninger i byen.

- Jeg har ikke lagt musikken helt på hylla, men holder nok dessverre ikke samme koken som i 2004-2005. Musikk er fortsatt en stor del av meg. Derfor deltar jeg på mindre eventer og arrangementer i forbindelse med bursdager, jula og lignende, forteller han.

STOR STJERNE: Aleksander Moberg ble en stor stjerne under Melodi Grand Prix junior i 2004. Foto: NTB Scanpix
STOR STJERNE: Aleksander Moberg ble en stor stjerne under Melodi Grand Prix junior i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil ha barn

Selv om drømmene til Aleksander Moberg har endret seg med åra, er han absolutt ikke fremmed for å få det A4-livet han så for seg som barn. Likevel er han opptatt av at en del ting må være på plass før han eventuelt involverer et barn.

- For meg er det viktig at begge har en stabil hverdag med jobb, økonomi og at begge er mentalt klar for en slik livsendring. Man skal ha en stabil ramme før man går inn i en slik prosess. Noen lar seg kanskje stresse, og rusher inn i ting for at man er redd for at alderen skal ta deg, men for meg er det viktigst at alt rundt skal være på plass først, sier han.

Hvor Moberg kunne tenkte seg å slå seg til ro, er han relativt åpen for.

- Ingenting er skrevet i stein til den dagen jeg skal slå meg til ro. Men akkurat nå ser jeg for meg at jeg vil fortsette å bo på Østlandet, selv om jeg absolutt kan være åpen for å flytte tilbake til Trondheim. Jeg har forsøkt å få Martin til Drammen, men det har jeg innsett at jeg bare må gi opp, sier han humoristisk.

LES OGSÅ: Skuespillerparet ga hverandre sitt «ja»