Cali og Noelle Sheldon:

Sjarmerte i «Friends» - tilbake i rampelyset etter 15 år

De eneggede tvillingsøstrene debuterer i skrekkfilm.

ER BLITT VOKSNE: Tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon delte på å spille rollen som Emma , datteren til Ross og Rachel i sesong ni og ti av «Friends». Nå gjør de sin debut som skrekkfilm-skuespillere. Foto: Discovery/ NTB scanpix
ER BLITT VOKSNE: Tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon delte på å spille rollen som Emma , datteren til Ross og Rachel i sesong ni og ti av «Friends». Nå gjør de sin debut som skrekkfilm-skuespillere. Foto: Discovery/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Regissør Jordan Peele (40) sin nye skrekkfilm «Us» ruller over kinolerretet i disse dager, og inneholder flere kjente skuespillere - som blant andre Elisabeth Moss (36) og Winston Duke (32).

I mindre roller finner vi også to andre skuespillere som du muligens har sett før. De spilte nemlig i den verdenskjente tv-serien «Friends».

De eneggede tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon (16) spiller rollene som Becca og Lindsey Tyler i storfilmen. Dersom du ikke kjenner igjen tvillingene, er det ikke så rart. De har nemlig vokst en del siden sist de var på skjermen i en storrolle.

SLIK SER DE UT NÅ: De eneggede tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon var allerede som babyer med i tv-serien «Friends». Nå dukker de opp som 16-åringer i en ny grøsser. Foto: NTB scanpix
SLIK SER DE UT NÅ: De eneggede tvillingsøstrene Cali og Noelle Sheldon var allerede som babyer med i tv-serien «Friends». Nå dukker de opp som 16-åringer i en ny grøsser. Foto: NTB scanpix Vis mer

Baby Emma

16-åringene delte nemlig på rollen som Emma, datteren til Rachel og Ross i sesong ni og ti av «Friends», skriver The Independent. De to søstrene er nøyaktig like gamle som det karakteren Emma ville vært i dag, og da dette ble oppdaget i fjor vakte det stor oppsikt blant fansen.

Dette skal ha kommet av at flere følte seg gamle ettersom det har gått nesten 15 år siden den verdenskjente tv-serien gikk av luften.

Etter at «Friends» takket for seg i slutten av 2004, spilte tvillingene en ett år gammel jente som tilfeldigvis het Emma i filmen «Novel Romance» i 2006, og senere dukket de opp i filmen «Rougarou» i 2016.

Vokste opp med «Friends»

I 2015 var Cali og Noelle fylt 12 år, og da ble de intervjuet av ET Online for å snakke om rollen som nettopp Emma i «Friends».

- Jeg vokste opp og visste at jeg var med i «Friends», men jeg forsto ikke omfanget av det før jeg var 10 år, fortalte Noelle i intervjuet.

På spørsmål om hvordan de kunne peke ut en forskjell på hverandre i rollen som Emma, svarte Cali at Noelle var tjukkere som baby enn henne.

View this post on Instagram

my twinnie 🦋

A post shared by cali (@cali.sheldon) on

På denne tiden hadde ingen av tvillingene sett noe av tv-serien bortsett fra én episode, og de fortalte til ET Online at det var først på 13-årsdagen at foreldrene lot dem se alle sesongene av den berømte tv-serien.

Tvillingsøstrene hadde et stort ønske om å fortsette skuespillerkarrieren de påfølgende årene, men det viste seg å bli vanskelig, og det tok hele tre år før de endelig fikk landet rollene i grøsserfilmen «Us».

SKREKKEKORD: Jordan Peeles nye grøsser «Us» har satt flere kinorekorder. Video: Universal Pictures Vis mer

Kort tid etter at tvillingene fikk vite at de hadde fått rollene i filmen, delte Cali nyheten på Instagram med følgerne sine.

- Så takknemlig for denne muligheten og veldig spent på å jobbe med så mange fantastiske skuespillere og Jordan Peele, skrev hun.

Avslører detaljer fra innspillingen

Man kan trygt si at de aller fleste husker den populære vennegjengen i den legendariske serien som gikk sin seiersgang på TV fra 1994 til 2004. De seks vennene Ross, Phoebe, Joey, Rachel, Chandler og Monica i «Friends» ble en umiddelbar suksess, og rullet over tv-skjermene verden over et helt tiår.

Totalt ble det laget 236 episoder av serien, og siden siste episode ble sendt i 2004, har det stadig dukket opp hemmeligheter fra tv-settet og avsløringer fra innspillingen av serien.

Nylig røpet en av skuespillerne fra den populære serien, Matt LeBlanc (51) - som spilte rollen som den noe naive Joey Tribbiani - noen artige detaljer fra innspillingssettet.

Vis mer

- Likte ikke apen

Det var i et nylig intervju med talkshow-verten Jimmy Kimmel, at 51-åringen fortalte om kollegaen David Schwimmer (52) sitt egentlige forhold til apen Marcel, som spilte en viktig rolle i flere sesonger.

- Jeg likte apen. Jeg liker dyr, og apen var kjempekul. Schwimmer derimot, likte ikke apen så veldig. Han var den som måtte jobbe mest med den, så han bare: «enda en gang med apen?» Men for min del var det greit, sa skuespilleren i intervjuet.

LIKTE IKKE APEN: Schwimmer jobbet tett sammen med apen Marcel i flere sesonger, men var ikke helt begeistret for arbeidet med den pelskledde kollegaen. Foto: NTB Scanpix
LIKTE IKKE APEN: Schwimmer jobbet tett sammen med apen Marcel i flere sesonger, men var ikke helt begeistret for arbeidet med den pelskledde kollegaen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LeBlanc kunne også by på en morsom anekdote fra innspillingen, hvor ikke alt gikk helt som det skulle med apen. Marcel forsvant nemlig blant lysarmaturer og lydanlegg oppunder taket.

- Den forsvant bare i scenens mørke. Så alle skuespillerne bare: «OK. Vi ser deg senere, jeg blir på rommet mitt», vitset LeBlanc, som heldigvis kunne avsløre at apen ble funnet en halvtime senere.

Fjernet bryllupsscene

Det er imidlertid ikke første gang det har kommet fram ukjente detaljer fra den populære serien.

I 2017 kunne «Friends»-skuespillerne Jane Sibbett og Jessica Hecht, som spilte det lesbiske paret Carol og Susan, avsløre at produksjonen var nødt til å fjerne en scene i 1996, fra sesong to av serien.

SKULLE GIFTE SEG: Det ble ikke noe «Friends»-bryllup mellom rollefigurene til Jane Sibbett (t.v.) og Jessica Hecht i 1996. Foto: NTB scanpix
SKULLE GIFTE SEG: Det ble ikke noe «Friends»-bryllup mellom rollefigurene til Jane Sibbett (t.v.) og Jessica Hecht i 1996. Foto: NTB scanpix Vis mer

Serieskaperne ville vise et lesbisk bryllup i episoden «The One With the Lesbian Wedding», men da ble det rabalder, kunne de to avsløre.

Carol var Ross' ekskone og giftet seg med Susan i episoden. Det første landet i verden som likestilte homofilt ekteskap med heterofilt ekteskap var Nederland i april 2001, så reaksjonene lot ikke vente på seg.

Bryllupsscenen ble bannlyst i flere land og i deler av de amerikanske statene Texas og Ohio, fortalte Sibbett og Hecht.

- Det var det første lesbiske bryllupet som noensinne ble vist på tv, og det ble blokket i flere territorier, men det ordnet seg til slutt. Vi fikk masse oppmerksomhet fra pressen på grunn av det, og vant priser for den delen av manuset, sa Sibbett i 2017.

LES OGSÅ: Får kritikk av datteren etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer