Siv Jensen startet forhandlingene i verneutstyr

Statsminister Erna Solberg delte det uvanlige bildet av sin finansminister.

PÅ KONFERANSE: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg på regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell mandag morgen. Foto: NTB scanpix
PÅ KONFERANSE: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg på regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell mandag morgen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag delte statsminister Erna Solberg (55) et bilde av finansminister Siv Jensen (46) ikledd et litt annerledes antrekk enn vanlig.

Bildet på Ernas Instagram-konto viser nemlig FrP-politikeren godt påkledd med både hjelm, vernehansker og ikke minst et bredt smil om munnen.

Årsaken bak det spesielle antrekket forklarte Siv Jensen selv i en videosnutt på sin offisielle Facebook-side.

- Regjeringen har nå budsjettkonferanse, og som dere nå ser har jeg nå ikledd meg vernerutstyr. Det handler om at nå er kampen i gang om hva vi skal satse på i budsjettet for 2017. Da kommer alle til å ha mange sterke synspunkter, så da har finansministeren beskyttet seg, sier Siv i videoen. 

Saken fortsetter nedenfor. 

Regjeringen har budsjettkonferanse. Det er viktig å ha kontroll på alle statsrådenes ønsker. Vi skal satse på gode velferdstjenester, at flere jobber beholdes og nye arbeidsplasser skapes. Men vi må prioritere.

Posted by Siv Jensen on Monday, March 7, 2016

Regjeringens budsjettkonferanse foregår i Hurdal kommune i Akershus frem til onsdag denne uken. Selve konferansen holdes på Hurdalsjøen hotell. 

Mandag fortalte Jensen at det viktigste med statsbudsjettet for neste år er å sørge for flere arbeidsplasser. 

– Vi er nødt til å prioritere hardt, og vi vil satse på de tingene som skaper vekst og verdiskaping i norsk økonomi. Å skape flere arbeidsplasser og hindre vekst i ledigheten er det aller viktigste med dette budsjettet, sa Jensen ti NTB mandag. 

Finansminister Siv klar for taklinger under budsjettkonferansen.

A photo posted by Erna Solberg (@erna_solberg) on

På vei inn til konferansen ga alle statsråder uttrykk for at de var forberedt på tøffe runder og harde prioriteringer under møtene, ifølge NRK. 

Ville starte egen bedrift

Jensen har med andre ord nok av baller i lufta om dagen, men i fjor avslørte politikertoppen hva hun hadde ønsket å gjøre dersom hun ikke hadde endt opp i politikken. 

- Før jeg ble politiker hadde jeg lyst til å starte min egen bedrift, så hvem vet hva jeg gjør i fremtiden. Jeg kom aldri så langt at jeg visste hva slags bedrift det skulle være, men jeg tenkte fælt på det mens jeg studerte, sa hun til Se og Hør i fjor sommer. 

STERK PERSONLIGHET: Siv Jensen har vært i politikken siden 80-tallet, og som politikere flest med sterke meninger, har hun blitt både hatet og elsket.  Foto: NTB scanpix
STERK PERSONLIGHET: Siv Jensen har vært i politikken siden 80-tallet, og som politikere flest med sterke meninger, har hun blitt både hatet og elsket. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var imidlertid politikk som ble Sivs karriereretning, og helt siden hun entret arenaen på slutten av 80-tallet har Oslo-kvinnen vært en sterk politisk profil.

Jensen tok over Frp-partilederstillingen etter Carl I. Hagen (71) i mai 2006, og ble utnevnt til finansminister i Erna Solberg-regjeringen i oktober 2013.

 

LES OGSÅ: Har ikke tid til ny baby

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer