Siv Jensen hyller Northug

- Suksess i livet er ikke aldri å falle, men evnen til å reise seg, sier finansministeren til skistjernen etter fyllefadesen.

GIKK PÅ EN SMELL: I begynnelsen av mai krasjet skistjernen Petter Northug (28) bilen sin i alkoholpåvirket tilstand på Byåsen i Trondheim, og etterpå stakk han fra ulykkestedet. Han har i ettertid beklaget hendelsen. Foto: All Over Press
GIKK PÅ EN SMELL: I begynnelsen av mai krasjet skistjernen Petter Northug (28) bilen sin i alkoholpåvirket tilstand på Byåsen i Trondheim, og etterpå stakk han fra ulykkestedet. Han har i ettertid beklaget hendelsen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I begynnelsen av mai kom sjokknyheten om at Petter Northug (28) hadde krasjet inn i autovernet på Byåsen i Trondheim etter at han hadde satt seg bak rattet i alkoholpåvirket tilstand.

Langrennsstjernen fikk panikk og stakk av fra stedet, har han fortalt i etterkant i en beklagelse sendt på TV2.

I VG-serien #måsideg deler kjente og ukjente sine hilsner til folk de bryr seg om, og finansminister Siv Jensen (45) har valgt å sende sin hyllest til nettopp Petter Northug i kølevannet av fyllekjøring-skandalen:

HYLLER: Finansminister Siv Jensen kommer med kloke ord til Petter Northug i VG. Foto: Patrik Österberg / All Over Press
HYLLER: Finansminister Siv Jensen kommer med kloke ord til Petter Northug i VG. Foto: Patrik Österberg / All Over Press Vis mer

«Kjære Petter, jeg #måsideg noe. Vi kjenner ikke hverandre. Allikevel har jeg tenkt mye på deg de siste ukene. Ikke fordi du er en av verdens beste skiløpere, men fordi du er et menneske som opplever en tøff tid. Du har gjort en feil, og det vet du godt selv. Suksess i livet er ikke aldri å falle, men evnen til å reise seg. Jeg håper og tror at du, ved hjelp av dine nærmeste, rir denne stormen av».

Northug har vært svært preget av hendelsen, og i TV2-intervjuet fortalte han hvorfor han valgte å stikke av fra ulykkestedet:

– Det jeg husker etterpå er at vi begge var i litt sjokktilstand, og vi spør hverandre om det går bra. Det bekreftet vi begge to. Og i litt panikkhandling tenker jeg at det enkleste er å stikke mens jeg har muligheten.

Folket, og flere kjendiser, har støttet opp om Northug etter fylleskandalen. Molde-spiller Magne Hoseth mener folk ikke bør sette Northug i en gapestokk:

- Nå har han skjønt at det han gjorde var idiotisk og har mer enn nok med seg sjøl. Han bør få være broren og sønnen Petter Northug jr. og ordne opp i dette, uten at folk skal henrette ham eller sette han i gapestokk.

LES OGSÅ: Vurderer å vrake Northug-reklame

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer