FLØYELSSTEMMEN: Siv Stubsveen er i dag programleder på P4s nattradio og har trukket seg helt vekk fra kjendislivet. Foto: Scanpix
FLØYELSSTEMMEN: Siv Stubsveen er i dag programleder på P4s nattradio og har trukket seg helt vekk fra kjendislivet. Foto: ScanpixVis mer

Siv forlot kjendislivet

Forfatteren Jan Vincent Johannessen forandret P4-programleder Siv Stubsveens liv.

SEHER.NO: - Jeg begynte å tenke over hva som var viktig for meg, i stedet for å prøve  å tekkes alle andre. Jeg kvittet meg med negative personer i livet mitt, for hvorfor skal man tviholde på dem?


Det svingte rundt P4-programleder Siv Stubsveen (39) på første halvdel av  90-tallet. Hun gjorde suksess som programleder på TVNorge, blant annet som sidekick til Helge Hammelow-Berg på "Reisesjekken". Så fulgte programmet "Tilgi meg" på TV3, og mest kjent ble hun kanskje for sin selvbiografiske filmrolle i kjæresten Aune Sands kjærlighets-kalkun "Dis".


Men så forsvant hun fra rampelyset, og fløyelsstemmen hennes ble kun å høre i radioprogrammet "Kjærlighet uten grenser" (populært referert til som "Kjærlighet uten genser", red.anm) på P4.


I bladet Kamille forteller Siv nå om hva som fikk henne til å forlate kjendislivet for nærmere ti år siden, og hvordan boka "Kunsten å leve" av Jan Vincents Johannessen snudde opp ned på livet hennes.


- Det er vel den viktigste boka jeg har lest noen gang. Den har på mange måter forandret livet mitt. Den fikk meg til å tenke over hvem jeg er og hva jeg egentlig drev med. Dette ble starten på en prosess hvor jeg valgte å forsvinne fra rampelyset, fordi jeg innså at kjendistilværelsen var en falsk og overfladisk anerkjennelse som ikke var verdt noen ting. Derfor forlot jeg Oslo i 1998 og flyttet til Lillehammer med sønnen min, og siden har jeg bodd der, forteller Siv til Kamille.


I dag er Siv programleder for nattsendingen "Den beste tiden" på P4. Hun forklarer også hvordan bokas livsvisdom har hatt påvirkning på kjærlighetslivet hennes.


- Jeg ville ikke lenger involvere meg i noe jeg ikke følge var helt ekte, og derfor har jeg så å si vært alene de siste ti årene, forteller Siv, men hun kan også avsløre at hun nå har funnet tilbake til en gammel ungdomskjæreste.


Legen, mulitikunstneren, professoren og Rikshospitalets internasjonale direktør Jan Vincents Johannessen (66) har i år relansert bestselgeren "Kunsten å leve" som første gang kom i 1993. Den har vært den mest solgte gavebok i Norge gjennom tidene, og inneholder gullkorn som:


"Hvis du ikke står for noe, faller du for alt", "Den som har levd et fullt liv, er ikke redd for døden" og "Uansett hva som skjer med deg, må du alltid stå oppreist inni deg".


LES OGSÅ: Aylar spiller inn film med Aune Sand