ANGSTANFALL: Siv Jensen fikk panikkangst før en svært viktig direktesendt tv-debatt i 1997.  Foto: SCANPIX
ANGSTANFALL: Siv Jensen fikk panikkangst før en svært viktig direktesendt tv-debatt i 1997. Foto: SCANPIXVis mer

Siv fikk panikkangst

Siv Jensen fikk panikkangst før direktesending.

SEHER.NO:  Da det gikk opp for Siv Jensen hvor mye som sto på spill før det direktesendte folkemøtet på NRK, fikk hun akutt panikkangst, skriver VG.


Det var under det siste store folkemøtet på NRK før partilederdebatten i 1997 at den nåværende Frp-formannen fikk så hetta at hun låste seg inne på et toalett og nektet å komme ut igjen.


Jensen hadde måtte ta over for Vidar Kleppe på kort varsel og var helt uforberedt og urutinert.


- Da låste jeg meg inne på do og nektet å komme ut. Jeg satt der ganske lenge, sikkert en time, nesten helt opp til sending, sier partilederen til VG.


Det var ikke før programlederne Håkon Teigene og Terje Svabø selv kom inn på toalettet og overtalte henne at Jensen sa ja til å komme ut igjen.


Og Jensen innrømmer at hun fortsatt får prestasjonsangst. Men ikke helt i samme grad som den ene gangen.


Hun tror også at hun gjør det best i debatter der hun er nervøs på forhånd.


- Ja, jeg har det hele tiden. Men ikke lenger sånn at jeg blir syk av det. Det har jeg bare blitt en gang. Det verste er debatter uten adrenalin, når jeg er helt rolig. Da gjør jeg det ofte dårlig. Jeg leverer mye bedre når adrenalinet bruser. Det beste jeg vet er å gå inn i løvens hule- å delta i debatter der jeg har alle mot meg. Da har jeg alt å vinne- da koser jeg meg, sier Jensen.


LES OGSÅ: - Ble ny med Celina