Christine Koht:

- Situasjonen er uavklart, men ikke umiddelbart livstruende

Første oppdatering på én måned om Christine Kohts helsetilstand.

FORTSATT INNLAGT PÅ SYKEHUS: Christine Kohts podkast-partner, journalist Joachim Førsund, forklarer at komikerens situasjon er uavklart. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT INNLAGT PÅ SYKEHUS: Christine Kohts podkast-partner, journalist Joachim Førsund, forklarer at komikerens situasjon er uavklart. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Fra mars frem til midten av april kunne offentligheten følge komiker Christine Koht (51) sin kamp mot kreften i den ukentlige Aftenposten-podkasten «Koht vil leve».

Den seneste måneden har oppdateringene imidlertid latt vente på seg, hvor siste utgave ble publisert 11. april. Den gang kunne Kohts podkast-partner, journalist Joachim Førsund, meddele at TV-profilen fortsatt var alvorlig syk, men at legene så tegn til bedring.

Når Se og Hør kontakter Førsund torsdag, forklarer han at Kohts helsetilstand for øyeblikket er noe uavklart.

- Hun ligger fremdeles på Radiumhospitalet, hvor hun behandles for leverbetennelsen som krefbehandlingen forårsaket. Situasjonen er akkurat nå uavklart, men ikke umiddelbart livstruende, sier han.

Varsler ny oppdatering

Det var i begynnelsen av april at komikeren ble akuttinnlagt på Radiumhospitalet, på grunn av en potensielt dødelig leverbetennelse.

På ett tidspunkt var leverbetennelsen helt opp mot stadium fire, men i midten av april opplyste 51-åringens lege at den var gått ned på stadium to.

Førsund forklarer i dag at han har håp om å dele en ny podkast-episode med lytterne uken etter 17. mai.

Se og Hør har vært i kontakt med Kohts manager, Knut Müller-Nilssen, som ikke har noe å tilføye i denne saken.

- Ikke lyst til å dø

Det var tidligere i år at det ble kjent at Christine Koht hadde fått kreft av typen Slimhinne melanom. Dette er en sjelden føflekkreft som ikke sitter på føflekkene utenpå kroppen, men på slimhinnene inne i kroppen.

På toppen av dette har Koht, som nevnt, slitt med leverbetennelse i lengre tid - som en bivirkning av immunterapi-behandlingen hun har gått gjennom for å få bukt med svulstene.

I podkastens tidligere episoder har lytterne så langt fått høre åpenhjertige samtaler med Kohts nærmeste, og har fått et innblikk i hvordan hverdagen hjemme i Tønsberg går for seg mens hun kjemper sitt livs kamp.

Koht har også delt sine egne tanker om både livet og døden.

- Jeg har ikke lyst til å dø. Jeg kan ikke tro at jeg skal dø. Men det som er så rart, er at det jeg nå er reddest for, er at Pernille skal være igjen alene. For det er liksom det verste, har hun blant annet åpenhjertig fortalt i podkasten.

Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg skulle ønske jeg hadde flere gode ungdomsminner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer