«Atlantic Crossing»:

- Sittet alene på et hotellrom

Trosset pandemien for premiere.

STORSATSNING: Tobias Santelmann og Sofia Helin, sammen med Kyle MacLachlan, skal spille hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STORSATSNING: Tobias Santelmann og Sofia Helin, sammen med Kyle MacLachlan, skal spille hovedrollene i det historiske dramaet «Atlantic Crossing». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

COLOSSEUM KINO (Se og Hør): Til helga er det premiere på NRKs nye storsatsing, «Atlantic Crossing». Serien har hentet inn et internasjonalt stjernelag av skuespillere, som sammen skal gi et innblikk i hvordan det var for kronprinsesse Märtha under 2. verdenskrig.

Historien er velkjent. Da Norge ble okkupert i april 1940, måtte kongefamilien rømme. Mens kong Haakon og kronprins Olav reiste til England, tok kronprinsesse Märtha med seg barna, deriblant kong Harald, til USA.

Serien skal skildre hvordan krigsåra var for familien i statene, og dykker blant annet inn i vennskapet hun fikk med president Roosevelt. Serien har vært mye omtalt, allerede før premiere, noe som kanskje ikke er så rart.

Sofia Helin, Tobias Santelmann og Kyle MacLachlan, sistnevnte kjent fra «Twin Peaks» og «Sex og singelliv», skal nemlig forevige hovedpersonene. Et knippe av dem var tirsdag kveld samlet til premiere på Colosseum kino på Majorstuen i Oslo.

Unntatt karanteneregler

Helin, for mange kjent som Saga Norén i «Broen», kom nylig fra hjemlandet Sverige. På rød løper er det flere som diskuterer hvorfor hun ikke sitter i den lovpålagte karantenen i ti dager, men akkurat den regelen er hun faktisk unntatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer