«Sommerhytta»:

Siste «Sommerhytta»-hytte endelig solgt

- Veldig deilig.

HYTTEBYGGERE: Det er tvillingsøstrene Trude og Trine Rishaug Lium som har bygget hytta. Foto: Espen Solli/TV 2
HYTTEBYGGERE: Det er tvillingsøstrene Trude og Trine Rishaug Lium som har bygget hytta. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

Et av fjorårets populære TV-program var TV 2-serien «Sommerhytta». Der fikk seerne være vitne til uerfarne deltakere som parvis pusser opp hver sin hytte. Det paret som bygger den fineste hytta får den som kjent til odel og eie, mens de resterende hyttene legges ut for salg.

I fjor var det far og datter Kurt (49) og Veronica Rasmussen (27) som stakk av med seieren og beholdt vinnerhytta.

De resterende hyttene ble derimot lagt ut for salg, men i ettertid skulle det vise seg at å selge dem var vanskeligere enn først antatt. Til slutt var det bare hytta til tvillingene Trine og Trude Rishaug Lium (41) som ikke ble solgt.

Den lå ute med en prisantydning på 3 490 000, som etter hvert ble senket til 2 900 000.

FRI OG FRANK: Trine Rishaug Lium og Trude Rishaug Lium kjent som tvillingene fra «Sommerhytta» nyter singellivet, og røper hvilke TV-konsepter de kunne tenke seg å være med på. Video: Rød løper / Reporter: Sofie Losen / Kamera: Kristian Ridder-Nielsen / Klipp: Christian Fjermeros Vis mer

Nå er derimot alle «Sommerhytta»-hyttene endelig solgt.

Trude forteller hun ble glad da hun fikk høre at hytta hadde fått eierne.

- Det er koselig at noen har kjøpt vår hytte! Den er jo litt vår også, forteller hun til Se og Hør.

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Trine Rishaug Lium.

- Et helvetes arbeid

Trude håper de nye eierne setter pris på uteterrenget og ikke minst: badet.

- Jeg håper de liker badet, for det var et helvetes arbeid for å si det rett ut, forteller hun lattermildt.

- Hva er du selv mest fornøyd med på hytta?

- Helheten i seg selv var jeg kjempefornøyd med. Herlighet, vi gikk jo inn der med så og si null erfaring. Så jeg er veldig fornøyd totalt sett, jeg. Vi kunne ikke gjort noe annerledes.

REISE: Derfor er deltakeren nødt til å reise fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Til tross for at hun omtaler hytta som «litt deres», synes hun ikke det er det minste vemodig at hytta er solgt.

- Det føles veldig deilig, nå er hytta solgt. Jeg er på en måte mentalt ferdig med «Sommerhytta», så jeg håper de nye eierne storkoser seg!

Tror folk ble skremt

Daglig leder ved Mjøsli Hytter og Naturpark, Otto K. Blix Hulbak, forteller at hytta til slutt gikk for 3,1 millioner kroner.

Han er usikker på hvorfor det tok tid å få solgt hytta, men tror grunnen kan være en en ubegrunnet frykt for at viktige ting ikke var i orden.

- Det var jo på TV og der var det jo fokusert på feil og rare ting som deltagerne gjorde. Det er det jo gjerne god TV å fokusere på det, sier Hulbak til Se og Hør.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

- Ting ble jo rettet opp underveis, så det var ingen grunn til det. Men det var dette som ble tydelig for oss at folk var redd for.

Så fort de potensielle kjøperne fikk se hytta med egne øyne, la derimot frykten seg.

Andre etasje ble imidlertid nylig ferdig, og det var også viktig å få unna.

- Vi tenkte først at folk hadde lyst til å gjøre ferdig hytta selv og innrede andre etasje, for det var jo ikke en del av TV-programmet. Men det innså vi at det ikke var noen som ønsket, så dermed så gjorde vi det, deler han, og forsikrer om at hytta er i den skjønneste orden i dag.

- Det beste de har gjort

Hulbak nevner flere ting som han tror de ferske hytteeierne vil sette pris på.

- Det er en veldig god planløsning, og veldig mye hytte for pengene. I tillegg er det jo en utrolig flott utsikt. Det å se utover Mjøsa er helt fantastisk. Også er det et trivelig hytteområde.

Hulbak beskriver Mjøsli som et sted som er fint hele året. Han tror også at det er et pluss at hytta bare er en times kjøretur fra Oslo.

STIKKER: Etter en konkurransen i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

Videre forteller Hulbak at han nylig pratet med eierne av en annen «Sommerhytta»-hytte. Nærmere bestemt den som ble bygget av finalistene og kjæresteparet Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (28). Denne hytta er nemlig nabohytta til hytta bygget av tvillingene Rishaug Lium.

- Det er det beste de har gjort og de er bare så fornøyde.

Trude håper også de nye «Sommerhytta»-eierne vil nyte utsikten fra terrassen.

- Der hadde vi mange kvelder.

LES OGSÅ: - Aldri redde for å vise følelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer