Siste dans for Scandinavia

14. mars er det slutt...

LEGGER OPP: Dansebandet Scandinavia smilte bredt da de ankom Spellemannspris-utdelingen i Oslo Spektrum tidligere i år. Men 14. mars legger bandet opp for godt. Foto: SCANPIX
LEGGER OPP: Dansebandet Scandinavia smilte bredt da de ankom Spellemannspris-utdelingen i Oslo Spektrum tidligere i år. Men 14. mars legger bandet opp for godt. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Etter 20 år som et av Norges mest profilerte danseband, har Scandinavia bestemt seg for å legge opp.

En nyttårsturne med Ole Ivars, Wenche Myhre, Christer Sjögren og Elisabeth Andreassen blir siste kapittel for musikerne sm har solgt over en halv million plater i løpet av karrieren.

- Jeg har holdt på med musikk i 30 år, og Scandinavia i 20 år. Nok er nok. Markedet har forandret seg de siste årene og jeg vil gjøre noe annet innen musikk, sier vokalist Steinar Storm Kristiansen (51) til VG.

Han legger ikke skjul på mange flere useriøse konsertarrangører de siste årene har bidratt til bandets avgjørelse.

- Nå er det nærmest dansegallaer på hver kro rundt i landet. Det holder ikke å tro at har du et eller to kjente navn på plakaten, så kommer folk.

Den skandaleombruste sangeren Rune Rudberg - som har vært med i bandet i tre forskjellige perioder - synes det er synd at hans tidligere kolleger gir seg.

- Jeg kommer til å savne dem, sier han til VG.

- Vi levde jo tett sammen som et ektepar i mange år. Jeg tror bandet med den riktige besetningen kunne ha gjort det like stort som Vikingarna.

Har du et kjendistips? Send det til [email protected]!

LES OGSÅ: Idol-Marius satser på dansemusikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer