VET HVORDAN CHRISTINA HAR DET: Sissel Kykjebø fikk så ørene flagret etter at hun hadde glemt teksten da hun skulle fremføre den amerikanske nasjonalsangen på direktesendt fjernsyn i USA. Foto: SCANPIX
VET HVORDAN CHRISTINA HAR DET: Sissel Kykjebø fikk så ørene flagret etter at hun hadde glemt teksten da hun skulle fremføre den amerikanske nasjonalsangen på direktesendt fjernsyn i USA. Foto: SCANPIX Vis mer

Sissel Kyrkjebø gjorde Aguilera-tabbe

- Jeg fikk fullstendig jernteppe...

Publisert
SEHER.NO: Natt til mandag norsk tid gikk alt galt for super-sangerinnen Christina Aguilera, da hun sang feil da hun skulle åpne selveste Super Bowl med å solofremføre amerikanernes nasjonalsang «The Star Spangled Banner».

Patriotiske amerikanere raser mot 30-åringen, som formiddag forklarte at hun hadde blitt fanget av øyeblikket og mistet fatningen.

Christina kan i all fortvilelsen i alle fall konstatere at hun ikke er alene om å ha tabbet seg ut under den amerikanske nasjonalsangen.

Det er en voldsom ære å bli gitt oppdraget å fremføre nasjonalhymnen på store idrettsarrangementer i USA, og i 2004 fikk den norske gullstrupen Sissel Kyrkjebø (41) denne tillitserklæringen.

Det gikk om mulig enda dårligere enn for stakkars Christina Aguliera.


- Jeg fikk fullstendig jernteppe, innrømte en flau Sissel Kyrkjebø overfor VG den gangen.

Den pinlige episoden fant sted i ærverdige Staples Center i Los Angeles foran tusenvis av publikummere som var samlet for å se semifinalen i amerikansk collegebasketball mellom topplagene Stanford University og Oregon University.

Kampen ble direktesendt på FOX Sports Net.

Midtveis i sangen glemte hun rett og slett teksten. Ekstra pinlig ble det siden nasjonalsangen fremføres som ren sang, uten orkester. Sissel nødt til å nynne og improvisere i vei, som best hun kunne.

- Etterpå tenkte jeg bare «ooops», sa Sissel til VG. Sangfuglen trøstet seg med at det ikke var første gang i historien dette hadde skjedd, og at hver fjerde amerikaner ikke kan teksten på nasjonalsangen sin.

Og trøst kunne hun saktens trenge, etter overhalingen hun fikk i storavisen Los Angeles Times etter fadesen.

«Dette ble en av de fredagskveldene du rett og slett blir nødt til å glemme. Det begynte med en sanger som utførte en elendig jobb med teksten til nasjonalsangen».


The Seattle Times fulgte opp:

«Lagene fulgte kanskje i fotsporene til den norske sangerinnen Sissel, som fortjente å bli pepet ut av publikum etter at hun radbrekket 'The Star Spangled Banned', og rett og slett ble nødt til å nynne teksten», skrev avisens reporter.

Om hundre år er allting glemt...

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Nasjonalsangtabbe under presidentbesøk i Oslo

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer