Arild Arnardo:

Sirkusdirektør Arild Arnardo er død

Den folkekjære sirkusdirektøren er gått bort, 78 år gammel.

GIKK BORT: Arild Arnardo er død. Foto: Heiko Junge / NTB
GIKK BORT: Arild Arnardo er død. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sirkusdirektør Arild Arnardo er gått bort, 78 år gammel. Det melder NTB.

Han sovnet stille inn i Lillesand mandag. Det opplyser familien selv overfor nyhetsbyrået. Han døde med sine nærmeste rundt seg. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Han etterlater seg kona Bjørg og barna Are Otto og Helen.

SOVNET INN: Arild Arnardo døde med sine nærmeste rundt seg. Foto: Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo
SOVNET INN: Arild Arnardo døde med sine nærmeste rundt seg. Foto: Fridgeir Walderhaug/Cirkus Arnardo Vis mer

«Han har satt dype spor etter seg både hos sitt store sirkuspublikum og i sirkusbransjen. En sirkuskonge har forlatt manesjen», skriver Cirkus Arnadro på Facebook.

I sirkusets minneord står det at Arilds ønske var at publikum skulle ha tårer i øynene og smil på munnen etter å ha sittet i teltet.

«Arild Arnardo var svært opptatt av publikums møte med Cirkus Arnardo, og hadde sterke meninger om hvordan atmosfæren skulle være, og hvilke opplevelser publikum skulle sitte tilbake med etter et besøk», står det.

Vis mer

Tok over bedriften

Arnardo var sjef for Norges eldste sirkus, og sønn av den kjente sirkusdirektøren Arne Arnardo. Han var sju år gammel da faren startet Cirkus Arnardo, og sammen med kona Bjørg tok han over driften i 1987.

- Jeg har alltid hatt med kona og barna, og et sirkusliv er enormt lærerikt. Du lærer språk og sameksistens med folk. Og du får sett en del, vi er på 130 steder over hele landet, sa han til Dagbladet i 2013.

Da hadde sønnen Are allerede tatt over driften, og Arild var pensjonert. Faren Arne døde under en forestilling i Oslo i 1995.

TRADISJON: Cirkus Arnardo. Foto: Svend Aage Madsen/Se og Hør
TRADISJON: Cirkus Arnardo. Foto: Svend Aage Madsen/Se og Hør Vis mer

Hjerneslag

I 2015 fikk Arild hjerneslag, noe som ga ham lammelser i venstre side. Han har tidligere fortalt at han også hadde kols etter å ha røyket siden han var elleve år gammel.

Sirkusdirektøren har også hatt noen uhell under sirkuslivet, blant annet en krok i lårbeinet og flere spark av sirkusdyra.

Han fikk sammen med kona Bjørg samme år Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for norsk kulturliv.

LES OGSÅ: Snakker ut etter ulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer