OVERRASKET: Skuespiller Inger Nilsson legger ikke skjul på at hun ble tatt på senga av fansens økonomiske initiativ. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Skuespiller Inger Nilsson legger ikke skjul på at hun ble tatt på senga av fansens økonomiske initiativ. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Sint og fornærmet etter fansens gest

«Pippi Langstrømpe»-stjernen med klar beskjed.

Publisert

Tidligere i år stilte skuespiller Inger Nilsson (60) opp i et intervju med den nederlandske avisen Algemeen Dagblad. I artikkelen kom det, ifølge Expressen og Aftonbladet, frem at «Pippi»-stjernene knapt hadde fått betalt for sin innsats i filmene fra Astrid Lindgrens litterære univers.

Påstanden ble raskt plukket opp av den nederlandske fansen, som besluttet å starte en innsamlingsaksjon.

Målet var å gi Inger Nilsson, Pär Sundberg (61) og Maria Persson (60), i rollen som henholdsvis Pippi, Tommy og Annika, en «trivelig kveld sammen», ifølge Aftonbladet.

BARNESTJERNER: Inger Nilsson (Pippi), Per Sundberg (Tommy) og Maria Persson (Annika) på «Pippi»-innspilling på Røros i 1968. Mens Nilsson fortsatt er aktiv som skuespiller, har Sundberg og Persson valgt andre retninger i sine liv. Foto: Aage Storløkken / NTB Scanpix
BARNESTJERNER: Inger Nilsson (Pippi), Per Sundberg (Tommy) og Maria Persson (Annika) på «Pippi»-innspilling på Røros i 1968. Mens Nilsson fortsatt er aktiv som skuespiller, har Sundberg og Persson valgt andre retninger i sine liv. Foto: Aage Storløkken / NTB Scanpix Vis mer

Ville ikke ha penger

Mange ville trolig oppfattet initiativet som en særdeles hyggelig gest. Nå forklarer likevel Nilsson at stuntet ikke falt i smak hos henne.

- Jeg ble nesten litt sint og fornærmet i begynnelsen, for jeg er ikke et offer. Man trenger ikke gi meg penger, det finnes så mye annet man kan samle inn penger til, sier 60-åringen til Aftonbladet.

Over 3000 personer deltok i innsamlingsaksjonen, hvor det ble donert svimlende 387 000 svenske kroner til barnestjernene. Potten blir fordelt likt mellom trioen, som så langt ikke har rørt pengene, forklarer hun.

- Jeg synes fortsatt det er helt ufattelig, sier skuespilleren, som videre avslører at både hun, Sundberg og Persson dro til Nederland for å møte initiativtakerne og fansen som har bidratt.

- Går ikke til strøm

Nilsson beskriver møtet som «interessant», og legger til at det ble en fin reise hvor hun også fikk muligheten til å tilbringe kvalitetstid med sine ekskolleger.

Saken fortsetter under:

Akkurat hva pengene skal gå til, har de derimot ikke bestemt seg for ennå.

- Jeg fikk inntrykk av at alle ønsker å gjøre noe «wow», noe utenom det vanlige. Så det skal ikke brukes til en strømregning eller husleie, men noe veldig spesielt.

- Fortsatt gjenkjent

Det er ingen tvil om at historien om «verdens sterkeste jente» står sterkt i manges minner. Nilsson var bare åtte år da hun, som en av 8000 håpefulle ungpiker, kapret rollen som den tøffe jenta med fregner, ape, hest og en egen villa.

I et intervju med Expressen i 2013 uttalte Nilsson at fans fortsatt kjenner henne igjen på gaten - nærmere 50 år etter premieren på den første filmen.

- Jeg blir alltid gjenkjent. I Tyskland og Nord-Europa kan beundrerne stå i regnet i over ti timer for å få et glimt av meg. Jeg får også brev. Fire-fem om dagen. Jeg har kartonger med brev hjemme, sa hun den gang.

Tross et noe brutalt møte med rampelyset som følge av «Pippi»-suksessen, har Nilsson fortsatt sitt virke som skuespiller. Fra 2007 og fram til i fjor hadde Nilsson blant annet rollen som obdusenten Ewa i den tyske-svenske krimserien «Der Kommissar und das Meer».

For seks år siden skrev Expressen at Sundberg, i rollen som Tommy, la skuespillerkarrieren på hylla etter «Pippi»-filmene. Han ble i voksen alder Skandinavia-sjef for et PR-selskap, før han bosatte seg i Spania. Sundberg har ikke gitt noen intervjuer i senere tid.

Persson, i rollen som Annika, ønsket å fortsette karrieren som skuespiller, og studerte ved teaterskolen Calle Flygare. Ifølge Expressen omskolerte hun seg imidlertid til sykepleier, før hun traff en spanjol og flyttet til Spania.

LES OGSÅ: - Jeg har grått mye

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer