Sinnasnekker'n som er like farlig som Byggmester Bob

Det lukter blod av tittelen, men Eivind Hellstrøm er farligere med stekespaden, enn Snekker-Otto er med stikksag.

«SINNASNEKKER'N» må være et Kinderegg-prosjekt fra TVNorge for å kapre seere fra tre-fire av erkekonkurrentens programmer på én gang.

HER ER DET elementer av både «Hellstrøm rydder opp», «Luksusfellen», «Ekstrem oppussing» og «Dr. Phil». Man kunne kanskje nevnt «Bygg og bedrag» også, men det eneste bedraget som er gjort i denne sammenheng er det huseierne selv som har gjort - mot seg selv – idet de kjøpte et oppussingsobjekt de aldri blir ferdig med.

DEN NÆR PARODISKE tittel «Sinnasnekker’n» gir klare assosiasjoner til at her skal vi, gud hjelpe oss, få en Eivind Hellstrøm-figur utstyrt med hammer, spiker og stikksag. Man kan nesten lukte motorsagmassakre og korsfestelser lang vei …

Men dette blir altså ikke så ille at også «True Blood»-fans får blodtørsten slukket ved å se dette programmet.

ISTEDENFOR «SINNASNEKKER'N» møter nemlig de desperate deltakerne kjendissnekker Otto Robsahm, som fremstår omtrent like farlig og sint som byggmester Bob. Han som på barne-tv synger: «Byggmester Bob, kan det fikses?», «Byggmester Bob: Klart det kan!»,

OG SNEKKER-OTTO kan virkelig fikse alt, og alt skal fikses på én gang. Han nøyer seg ikke med å fikse opp i huset i Hellstrøm-stil, her fikses parforhold i Dr. Phil-stil, mens det sparkles, og her fikses det opp i litt privatøkonomi mellom spikerslagene. Greit, for da slipper Luksusfellen-Hallgeir å ta turen etter at snekkeren har dratt…

TIL TROSS FOR DEN ambisiøse oppgaven en snekrende-samlivsterapeut-økonom har, kommer Otto seg bra igjennom sjongleringen av de ulike oppgaven. Han får banket vett i deltakerne på en bestemt, men skånsom måte. Det fungerer bra fordi Robsahm ikke går inn i sinnarollen, som hadde kledd ham dårlig, men isteden er ved sitt sympatiske selv.

I FØRSTE EPISODE er han på opprydding hos en familie på Fetsund, der et oppussingsobjekt er forvandlet til et husmareritt.

FAMILIEN HAR STARTET
oppussing i alle rom, men ennå ikke fullført et eneste prosjekt. Kranglingen rundt boligprosjektet har gått så langt at ektemannen har flyttet ned i stua og sover på sofaen. Og han på sin side, mener kona har satt en stopper for motivasjonen hans med all klagingen på jobben han gjør.

MIDT OPPI DETT har de lånt datterens konfirmasjonspenger til å kjøpe kjøkken – et kjøkken de ikke er ferdig med - og i hvert fall ikke har fått tilbakebetalt.

MED OTTOS HJELP blir det fart på oppussingen, der paret selv må bidra. Med Otto som megler enes de om fargevalg, og med Ottos hjelp får de pengene tilbake for ubrukte materialer og startet tilbakebetaling til datteren.  

DET STØRSTE SAVNET ved programmet, bortsett fra en annen tittel, er en større tips & triks-del om oppussing, men det får da være grenser på hvor mange oppgaver en vanlig snekker skal ha, selv om han er på TV…


PS! Etter at programmet ble sendt på TV tirsdag kveld, ble det kjent at paret i etterkant gikk fra hverandre.


(Anmeldelsen er basert på den første episoden)

Bli fan av Seher.no på Facebook her!  

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Anmeldelse: Er det noe rikingene mangler? Ja, penger!
LES OGSÅ: Største endring siden GPS'en