Anders Övfergård:

«Sinnasnekker'n» angrep kollega - fikk sparken

- Det er en tung beslutning, sier TV4.

SPARKET: Den svenske programlederen skal ha angrepet en kollega under en firmafest. Nå droppes han av kanalen. Foto: Simon Eliasson / TT / NTB
SPARKET: Den svenske programlederen skal ha angrepet en kollega under en firmafest. Nå droppes han av kanalen. Foto: Simon Eliasson / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne måneden kom nyheten om at en svensk programleder var i trøbbel med TV4, etter at han skal ha angrepet seg på en kvinnelige kollega under en firmafest. Det meldte blant andre Expressen.

Programlederen er den svenske «Sinnasnekker'n» Anders Övfergård (53). Han er også programleder for «Robinson», og det var under en personalfest i Den dominikanske republikk at hendelsen skal ha skjedd.

Der skal han ha vært beruset og holdt kvinnen fast i håndleddene før han «innledet en brytekamp». Her skal han også ha hevet stemmen. Grunnen skal ha vært at kvinnen forsøkte å stoppe ham fra å kjøre firehjuling i beruset tilstand.

Nå har 53-åringen fått sparken fra den svenske tv-kanalen. Det melder Expressen.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso har fått si egen serie «Benjamin Ingrosso: En gång i tiden», der snakker han om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

- Tung beslutning

TV4 forteller til avisen at de ser svært alvorlig på det som har skjedd.

- Vi ser alvorlig på det som har skjedd, og kommer på nåværende tidspunkt ikke til å gå videre med planlagte produksjoner med denne profilen, sier programdirektør Viveka Hansson.

- Det er en tung beslutning, det handler om en person som har oppført seg uakseptabelt, men som også er verdsatt. Dessverre kan jeg ikke gå mer inn i detalj av respekt for de involverte, legger hun til.

SPARKEN: Sportskommentator og tidligere basketballspiller fikk sparken av TV-kanalen etter å ha gått live på Instagram. Video: Se og Hør. Vis mer

Utover «Robinson» har Övfergård vært aktuell som programleder for «Sveriges värsta bilförare» og «Anders och våldet».

Programmene som allerede er spilt inn kommer til å sendes som planlagt, opplyser kanalen til avisen.

Beklaget

TV4 har under en periode på noen uker undersøkt hendelsen. De har også vært i kontakt med de involverte partene for å høre deres versjon.

- Vi har fått informasjon om en hendelse i forbindelse med firmafesten. Vi kommer til å snakke med de innblandede for å finne ut hva som har skjedd, og ta det derfra, sa TV4s produksjonsansvarlig i starten av september.

SER RØDT: Programleder Wendy Williams' harselering med den Oscar-nominerte skuespilleren fikk flere til å se rødt. Klipp: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

Den profilerte programlederen har tidligere beklaget hendelsen. Det gjorde han i en tekstmelding til Expressen.

«Det stemmer at jeg var utrivelig. Jeg har bedt om unnskyldning og det gjør jeg gjerne igjen. Det var ikke greit av meg og jeg er lei meg for det», uttalte han tidligere denne måneden.

LES OGSÅ: Programleder mistet jobben i P4

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer