HAR GÅTT BORT: Her blir Simon Flem Devold (t.v.) gratulert av barneombud Reidar Hjermann etter mottakelsen av UNICEF Norges Ærespris i 2009, på bakgrunn av sitt engasjement og arbeid for barn med spalten "På skråss" i Aftenposten. Foto: NTB scanpix
HAR GÅTT BORT: Her blir Simon Flem Devold (t.v.) gratulert av barneombud Reidar Hjermann etter mottakelsen av UNICEF Norges Ærespris i 2009, på bakgrunn av sitt engasjement og arbeid for barn med spalten "På skråss" i Aftenposten. Foto: NTB scanpixVis mer

Simon Flem Devold er død

«På skråss»-journalisten ble 86 år gammel.

SEOGHØR.NO: Journalisten, forfatteren, kunstneren og musikeren Simon Flem Devold er død, melder Sunnmørsposten.no.

Han ble 86 år gammel.

I 2011 ble det kjent at ålesunderen hadde fått uhelbredelig kreft.

- Jeg har fått en type kreft som ikke kan stoppes. Legene jobber for å hindre spredning. Kreften har spredd seg, men jeg får medisiner og strålebehandling, sa han til NRK den gangen.

Saken fortsetter under bildet.

I 1985 ble Simon Flem Devold kåret til Årets TV-navn i Se og Hør. Foto: NTBscanpix
I 1985 ble Simon Flem Devold kåret til Årets TV-navn i Se og Hør. Foto: NTBscanpix Vis mer

 

Devold var kjent som en sterk forsvarer av barns rettigheter, blant annet gjennom sin faste spalte i Aftenposten «På skråss».

Han mottok en rekke priser som Wandaprisen, Tulipanprisen, Åpenhetsprisen, Barnehelseprisen og Fritt Ords honnø, for å nevne noen.

I 2002 fikk han også Kongens fortjenstmedalje i gull.

– Simon Flem Devold var et mangfoldig menneske, som setter spor etter seg. Han var en veldig dyktig journalist, flink fotograf, en trivelig fyr og et følelsesmenneske som brydde seg om folk han skrev om.

- Han tok parti med de svake i samfunnet, - det vitner både «Nest Siste Side», som han skapte i Sunnmørsposten, og spalta hans «På skråss» i Aftenposten om, sier tidligere pressefotograf i Sunnmørsposten Roger Engvik til nettstedet.

LES OGSÅ: - Responsen har gjort det verdt å stå frem