SAMMEN ELLER IKKE?: I tillegg til jakten på forbrytere er forholdet mellom politifolkene Rita og Chris et av dramaene i "Silke".
SAMMEN ELLER IKKE?: I tillegg til jakten på forbrytere er forholdet mellom politifolkene Rita og Chris et av dramaene i "Silke".Vis mer

"Silke" tilbake på TV 2

Rob Estes og Mitzi Kapture gjør comeback.

SEHER.NO: Her i Norge ble TV-serien "Silke" en seerfavoritt - i likhet med resten av verden - da den begynte på TV 2 i 1992.

Serien om politifolkene Christopher Lorenzo og Rita Lee gjorde hovedrolleinnehaverne Rob Estes (44) og Mitzi Kapture (43) berømte.

Tusenvis av nordmenn fulgte med mens Chris og Rita løste mordgåter som oftest involverte mord på strippere, luksusprostituerte eller elskerinnene til mektige menn.

Nå håper TV 2 at 90-tallssuksessen skal bli en suksess også blant en ny generasjon nordmenn.

- Vi har fått henvendelser og har også sett selv at dette er en serie folk husker. Den har etter vår mening stort potensiale, og vi har derfor kjøpt inn rettigheter til å vise den i reprise, sier Øyvind Franck i TV 2 til Seher.no.

Etter det Seher.no kjenner til vil "Silke" bli satt opp på TV-programmet i løpet av 2008 eller 2009.

Og for hovedrolleinnehaverne kan kanskje en ny "Silke"-bølge være akkurat det karrierene trenger. Etter at serien gikk av lufta har det nemlig gått opp og ned for Mitzi Kapture og Rob Estes.

MKapture - som slo igjennom i 80-talls serien "MacGyver" - ble i 1995 gravid med datteren Madison, og ble dermed skrevet ut av serien.

Samme år forlot også Estes "Silke", i håp om å rykke ytterligere opp på stjernestigen.

Og først så det ut til å gå riktig så bra for både ham og Mitzi.

Mens Rob sikret seg en større rolle i hit-serien "Melrose Place", fikk Mitzi Kapture en fast birolle som badevakt i 17 episoder av "Baywatch" i 1998.

De tidligere "Silke"-stjernene prøvde samtidig å slå gjennom som filmskuespillere, men ble ikke noen suksess. Etter hvert ble det også lenger og lenger mellom hovedrolle-tilbudene på TV.

Kapture måtte ta en ny pause fra karrieren da hun fikk sin andre datter Emerson i 2000 med ektemannen Bradley Kapture. Kort tid etter skilte ekteparet seg.

Først to år senere var hun tilbake på TV - i såpeoperaen "The Young and the Restless". De siste årene har 90-tallsskjønnheten - som nå er skilt - prioritert rollen som alenemamma og kun hatt småroller i TV-filmer.

Kapture - som nå er 43 - angrer imidlertid ikke på at hun valgte familien framfor å satse hardere på karrieren.

- Barna mine er herlige. 5-åringen min vil være som 10-åringen, så hun gjør alt for å få søsterens oppmerksomhet, sa Mitzi i et intervju med "Soap Opera Digest" i 2005.

Også Estes har fått to små krabater i huset, men satser fortsatt hardt å komme tilbake til gamle stjernehøyder.

Etter Melrose Place har den allsidige skuespilleren gått inn og ut av en rekke TV-serier (Providence, Gilmore Girls, CSI: Miami) i biroller, men hovedroller er det fortsatt ingen som vil gi ham.

Da kan det være godt å trøste seg med sønnen Mason (8) og datteren Maya Rose (5) til tross for at de nok fortsatt foretrekker "Sesam stasjon" framfor DVDene med pappas gamle hitserie...

I 2006 skilte Estes seg fra barnas mor - og sin kone gjennom 14 år - Josie Bissett.

Nå håper 44-åringen at han skal ha større hell med å instruere andre skuespillere enn han selv har hatt foran kameraet.

Estes startet sin regissørkarriere allerede på noen episoder av "Silke" og vil nå satse mer på dette.

- Regi krever mye. For meg fungerer det best når det er et prosjekt jeg virkelig bryr meg om, og jeg bryr meg om ting som jeg er med på å bygge. Jeg ønsker fortsatt å gjøre film og mer TV, men da bør det helst være et show jeg har påvirkning på , har han tidligere sagt i et intervju.

LES OGSÅ: TV-stjernene som forsvant

Se flere bilder av "Silke"-stjernene her