VISTE TEATERKUNSTENE: TV2s nyhetsanker Arill Riise ga alt i rollen som Fader Mowitz på Teaterfabrikken i Ålesund. Han serverte Bellman-stykket «Vid min flaska vil jag sova, vid min flicka vakna up» sammen med Heibergs Mandskor. Foto: Rune Hagen, Se og Hør
VISTE TEATERKUNSTENE: TV2s nyhetsanker Arill Riise ga alt i rollen som Fader Mowitz på Teaterfabrikken i Ålesund. Han serverte Bellman-stykket «Vid min flaska vil jag sova, vid min flicka vakna up» sammen med Heibergs Mandskor. Foto: Rune Hagen, Se og HørVis mer

Silk har du aldri sett TV 2-Arill før

Nyhetsoppleseren viste frem sitt ukjente talent med grov drikkevise.

SEOGHØR.NO: – Jeg har aldri stått på scenen slik, sier Arill Riise (57), lettet og lykkelig etter trampeklapp og utsolgt hus i hjembyen Ålesund.

Sunnmøringen er stødig nyhetsanker i TV 2, og har vært en medieprofil siden 80-tallet. Privat har det aldri vært en hemmelighet at Arill er en entertainer av rang – med solid sangstemme.

De siste 17 årene har han vært medlem av Heibergs Mandskor som hvert år holder én konsert. Den finner sted på Avholdshjemmet i Ålesund 17. mai, og repertoaret består mest i svenske drikkeviser av Carl Michael Bellman.

Selv bekler han rollen som Fader Mowitz, en sprudlende festarrangør.

NYTT BLAD: I nyeste nummer av Se og Hør kan du se flere bilder av Arill Riise på scenen. Foto: Se og Hør
NYTT BLAD: I nyeste nummer av Se og Hør kan du se flere bilder av Arill Riise på scenen. Foto: Se og Hør Vis mer

– Han trenger en sup eller to for å komme i gang om morgenen. Men da blir han til gjengjeld en veldig lystig fyr, beskriver TV 2-Arill til Se og Hør.

– Kjenner du deg igjen i rollefiguren på noen måte?

– Jeg er nok en lystig kar, men det hadde overhodet ikke fungert med en sup eller to før jeg
hadde gått på direkten på TV 2 Nyhetene, forsikrer Arill.

Mannskoret er blitt en viktig del av livet hans.

– Koret er min sosiale plattform utenfor jobben. Her har jeg mine beste venner. Vi er 20 mannfolk som i høyeste grad også drar med oss kvinnene våre, forteller Arill lattermildt.

Møtte kona for 39 år siden

Privat er Arill gift med sin Inger.

Paret møttes på en skoledans for hele 39 år siden og i sommer feiret de sin 30 års bryllupsdag.

– Jeg tror det er viktig at det er en grunnstreng i forholdet som alltid gir lyd fra seg når du spiller på den. Kall det gjerne begjær. Jeg har alltid begjært henne. Dessuten må du lære deg å krangle på en måte som ikke er ødeleggende, har han tidligere sagt til Her og Nå.

NYHETSANKER: Slik er vi vant til å se Arill Riise, i TV 2s nyhetssendinger.
NYHETSANKER: Slik er vi vant til å se Arill Riise, i TV 2s nyhetssendinger. Vis mer

LES OGSÅ: Inger er et veldig godt menneske