Silje Norendal:

Silje Norendal deler sine beste tips for avstandsforhold

Snowboardkjøreren er kjæreste med ishockeyproffen Alexander Bonsaksen.

AVSTANDSFORHOLD: Snowboardkjører Sile Norendal og ishockeyspilleren Alexander Bonsaksen lever i et avstandsforhold. Her deler Norendal hennes beste tips til andre i samme situasjon. Video: Marie Røssland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Silje Norendal (23) har lenge markert seg som en av landets fremste snowboardkjørere. Hun har ikke bare gjort det stort i Norge, men også internasjonalt er 23-åringen i verdenstoppen.

Under Norway Cups kjendiskamp tidligere denne uken, hadde Norendal imidlertid byttet ut snowboardstøvlene med fotballsko. Publikum fikk dermed observere 23-åringen i en litt annen setting enn man vanligvis er vant til å se henne.

SUKSESS: Silje Norendal holder seg i toppen internasjonalt som snowboarder. Foto: AP / NTB Scanpix
SUKSESS: Silje Norendal holder seg i toppen internasjonalt som snowboarder. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Til tross for at Silje med glede ønsket å stille opp på verdikampen, avslører idrettsstjernen overfor Seoghør.no at hun ikke er særlig fotballinteressert. Likevel hadde 23-åringen god innsikt i betydningen av essensielle fotballuttrykk som hat-trick og offside.

Som profesjonell snowboardkjører tilbringer 23-åringen mange døgn på reisefot i løpet av et år, og store deler av tiden bor hun i USA. Men når hun kommer hjem, er det kjæresten, ishockeyproffen Alexander «Bonsa» Bonsaksen (30), som står i fokus.

Selv om et langdistanseforhold kan by på utfordringer, deler Silje gjerne sine tips for hvordan man kan takle en slik situasjon.

  • Se video øverst i saken

- Kommunikasjon er viktig

Til Seoghør.no forteller Silje at hun og kjæresten begge har et ønske om å satse fullt på karrieren mens de har muligheten.

- OFFSIDE...?: Denne uken var det duket for kjendiskamp på Norway Cup. Spillerne ble grillet i sine fotballkunnskaper, noe det hos enkelte mangler litt av. Video: Henriette Eilertsen / Marie Røssland Vis mer Vis mer

- Vi ser ikke hverandre så mye, men det er bare sånn det er, sier hun.

- Vi har begge muligheten som toppidrettsutøvere nå, og vi tar den mens vi har den, legger hun til.

Silje legger ikke skjul på at de er innstilt på at de må tilbringe mye tid borte fra hverandre.

- Jeg kan ikke sitte å sippe over at jeg savner ham, det gjør ikke situasjonen noe bedre, sier snowboardstjernen.

- Flyttet sammen

Silje og «Bonsa» forelsket seg mens de begge trente på Olympiatoppen i 2013, og har vært kjærester siden den gang.

I fjor høst ble det kjent at sportsparet ville ta forholdet et skritt videre.

- De skal flytte inn sammen, bekreftet eiendomsmegleren Caroline Ringså Ask fra Proaktiv Briskeby til Se og Hør i september.

KJÆRESTER: Silje Norendal er kjæreste med ishockeyproffen Alexander Bonsaksen. Paret har et avstandsforhold, men nå gir Silje sine beste tips for å takle situasjonen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KJÆRESTER: Silje Norendal er kjæreste med ishockeyproffen Alexander Bonsaksen. Paret har et avstandsforhold, men nå gir Silje sine beste tips for å takle situasjonen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Selv om duoen offisielt er blitt samboere, har de fortsatt måtte belage seg på mye alenetid. Mens Silje reiser verden rundt med snowboardlandslaget, er Alexander hockeyproff i Tappara i Finland.

I mars i fjor fortalte Silje at hun alltid har med seg landslagsdrakten til kjæresten på reiser.

Silje Norendal om undertøy fra Victoria Secret og om å sminke seg før konkurranse, i sammenheng med "4 stjerners middag"-program. Viser også frem nakenbilde av kjæresten. Vis mer

Hun fortalte også at de har daglig kontakt via telefon og Skype.

- Vi holder oss oppdatert på hva som skjer i hverandres liv. Skal et avstandsforhold funke, må vi være flinke til å inkludere hverandre, sa hun til Dagbladet.

Vant X Games

Silje Norendal har allerede oppnådd mye i karrieren som snowboardkjører, og har vunnet den gjeve konkurransen X Games fire ganger. Da konkurransen kom til Oslo i 2016, måtte 23-åringen imidlertid stå på sidelinjen.

Hun brakk nemlig armen like før, og var derfor ikke i stand til å konkurrere. Likevel fikk hun sin revansj da X Games på ny ble arrangert i Norge tidligere i år.

Jenta fra Kongsberg misset under slopestyle-delen av X Games på Hafjell og endte på sisteplass, men dagen etter hentet hun hjem seieren i Big Air-konkurransen.

GULL: Silje Norendal tok gull i Big Air-konkurransen i X Games på hjemmebane tidligere i år. Foto: NTB scanpix
GULL: Silje Norendal tok gull i Big Air-konkurransen i X Games på hjemmebane tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da hun tok sitt tredje gull i X Games i 2015 holdt ikke Alexander igjen på lovordene om kjæresten.

- Når hun får til dette som sistemann på start, viser det at Silje har vokst siden nedturen i Sotsji. Hun har tatt lærdom av den og blitt sterkere mentalt, sa han til VG.

Krøller håret før konkurranse

Da 23-åringen deltok i underholdningsprogrammet «4-stjerners middag» i 2015, avslørte hun en intim hemmelighet. Snowboard-jenta fortalte nemlig om favoritt undertøysmerke.

- Jeg er veldig glad i Victoria's Secret. Det er første stopp når jeg er i USA, sa hun i programmet.

Victoria's Secret er et av verdens mest kjente undertøysmerker, og Silje avslørte at det ikke bare er på privaten at hun liker å ha på seg pent undertøy. Også når hun konkurrerer på snowboard, er det viktig å være bevisst når det kommer til undertøy, mener hun.

Norendal la ikke skjul på at hun liker å føle seg vell i bakken.

- Når jeg skal i bakken krøller jeg håret og sminker meg som jeg gjør til vanlig. Jeg er litt sånn at jeg gjør det bra dersom jeg føler meg bra. Og da tenker jeg at det er det samme med undertøy, selv om det ikke er noen som skal se det undertøyet mitt den dagen. Men det er bare en sånn følelse jeg får, sa hun.

LES OGSÅ: Her blir Thomas Hayes satt ut av kompisen

HEKTA?: Erna Solberg sitt lag slo Siv Jensen sitt lag under den tradisjonsrike kjendiskampen på Norway Cup. I gledesrusen ser det ut til at Solberg fikk seg en ny hobby. Video: Marie Røssland / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer