– Silikonputene var det eneste jeg følte jeg hadde av verdi

Lene Alexandra åpner seg om det vanskelige valget hun tok i 2008.

SPORTY: Lene Alexandra har for lengst lagt dagene som glamourmodell bak seg. Nå er hun trenings-entreprenør med egen livsstilsfilosofi. Foto: Se og Hør / Tor Lindseth
SPORTY: Lene Alexandra har for lengst lagt dagene som glamourmodell bak seg. Nå er hun trenings-entreprenør med egen livsstilsfilosofi. Foto: Se og Hør / Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I ti år har Lene Alexandra Øien (33) vært en av Norges mest profilerte kvinnelige kjendiser.

I 2004 ble blondinen rikskjendis da hun var deltaker i realityserien «Robinsonekspedisjonen» på TV3, og noen år etter kom hitlåten «My Boobs Are Okay», som henspilte på de 1,2 kiloene med silikon hun hadde lagt inn i brystene.

Men da hun fikk tilbud om å bli med i  TV 2-programmet «Skal vi danse?» i 2008, valgte hun å fjerne innleggene.

På sin populære blogg har hun i et nytt innlegg åpnet seg om den tøffe avgjørelsen.

PUPPE-POP: Her fremfører Lene Alexandra "My Boobs Are Okay" under VG-lista i 2007. Et år senere var silikonpuppene historie. Foto: Scanpix
PUPPE-POP: Her fremfører Lene Alexandra "My Boobs Are Okay" under VG-lista i 2007. Et år senere var silikonpuppene historie. Foto: Scanpix Vis mer

«Det var mitt levebrød. Jeg hadde bygget opp en merkevare hvor jeg spilte på sex. Jeg kunne risikere og måtte starte helt på scratch. Tanken var skremmende. Hva skulle jeg leve av?», skriver hun.

Saken fortsetter under bildet.

Videre forteller 33-åringen at hun egentlig hadde planer om å beholde noe av silikonen, men at en skjevhet gjorde at det var alt eller ingenting.

«Det ville ikke se pent ut å gjøre en brystreduksjon, men jeg kunne fjerne alt, la det gro i et år og så legge inn igjen. Jeg begynte å hylgrine. De to 600 grams silikonputene var det eneste jeg følte jeg hadde av verdi», fortsetter Lene Alexandra i blogginnlegget.

Vanskelig tid

I 2013 kom den tidligere glamourmodellen ut med boken «Bra Nok!» hvor hun blant annet avslørte at hun som 12-åring ble sjenket full og voldtatt av flere eldre gutter.

«Jeg følte skam. Jeg følte at jeg var skitten, verdiløs og bare hadde meg selv å skylde på for det som hadde skjedd», skriver hun i selvbiografien.

For tiden gjør blondinen stor suksess som personlig trener og livsstilsguru.

Selvfølelse henger sammen med livsstil, trening og kosthold. Det hjelper ikke om du har lav fettprosent og store pupper hvis du har lav selvfølelse. Jeg har selv hatt lav selvfølelse, så det vet jeg. Du må bygge det opp fra innsiden, har hun tidligere sagt til Se og Hør.

I april kom det frem at TV-profilen har funnet lykken med næringslivslederen Henriette Grønn.

SEIER: Den spreke blondinen gikk seirende ut av "Skal Vi Danse?" etter deltagelsen i 2008. Foto: NTB scanpix
SEIER: Den spreke blondinen gikk seirende ut av "Skal Vi Danse?" etter deltagelsen i 2008. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lene Alexandra er på ferie og har ikke besvart Seoghør.nos henvendelser om blogginnlegget.

LES OGSÅ: Nå har hun fått ny kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer