VÅPENDILLA: Kristian Valen har samlet på våpen siden han var 10 år. Nå er samlingen tatt av politiet. Foto: SCANPIX
VÅPENDILLA: Kristian Valen har samlet på våpen siden han var 10 år. Nå er samlingen tatt av politiet. Foto: SCANPIXVis mer

Siktes etter skuddrama?

Kristian Valen siktes trolig for uforsiktig våpenbruk. Det kan bety fengsel for komikeren.

SEHER.NO: Politiet beslagla 25 våpen i Kristian Valens leilighet, etter at han hadde skutt med maskinpistol - og knust sin egen dusj.

Nå tyder alt på at den våpeninteresserte komikeren kan vente seg et rettslig etterspill.

Avdelingsleder Janne Stømner ved Sentrum politistasjon i Oslo forteller i Dagbladetat Valen etter alt å dømme vil bli siktet for brudd på straffeloven.

- Siktelsen vil være klar i løpet av neste uke. Han blir trolig siktet for uforsiktig behandling av våpen etter paragraf 352, sier Stømner til avisa. Strafferammen for slike lovbrudd er inntil tre månederes fengsel.

Politiet skal ha beslaglagt 25 våpen etter skuddramaet søndag morgen. Et AG3-gevær og en MP5 maskinpistol skal være blant beslagene.

Politiet forteller til Dagbladet at de ikke har sett grunn til å søke etter de påståtte ukjente personene som Valen skjøt etter.

- Det er riktig at han oppga til oss at han så uvedkommende i boligen, men det ble ikke lett etter andre personer fra politiets side, sier Stømner  til avisa.

Valens advokat Berit Reiss-Andersen vil ifølge avisa foreløpig ikke kommentere innholdet i en eventuell siktelse.