SÆREIE: Stein Erik Hagen deler ikke formuen med kona ved en eventuell skilsmisse. Foto: SCANPIX
SÆREIE: Stein Erik Hagen deler ikke formuen med kona ved en eventuell skilsmisse. Foto: SCANPIX Vis mer

Sikrer seg ved skilsmisse

Norske kjendiser sikrer formuen mot ektefellen i tilfelle skilsmisse.

Publisert

SEHER.NO: Vet du hva Idol-vinner Kurt Nilsen og milliardær Stein Erik Hagen har til felles?


Ingen av dem vil dele formuen sin med kona.


Dagbladet viser mandag hvordan norske kjendiser beskytter formuene sine mot ektefellene i tilfelle skilsmisse.


Både Nilsen og Hagen har tinglyste ektepakter i det offentlige Brønnøysundregistrene, en slik avtale gjør at ektefellenes verdier holdes helt adskilt.


Og det er ikke uvanlig blant Norges rikeste å underskrive en slik avtalt før bryllupet, av de ti rikeste som er bosatt i Norge, er det bare Kjell Inge Røkke og kona Anne Grete Eidsvig som ikke har tinglyst en ektepakt.


Tre dager før Stein Erik Hagen giftet seg med sin Mille-Marie Treschow skrev de to under på en avtale om særeie, men Hagen selv er lite snakkesalig rundt ektepakten.


- En privatsak, sier Hagen til Dagbladet.


Hagens og Treschows ektepak er blant de enkleste som ligger i Brønnøysundregistrene. Den sier kort og godt at de to skal ha fullt særeie.


Det kan være flere grunner til at ektepar skriver under en ektepakt. Å beholde verdiene for seg selv i tilfelle en skilsmisse er én, en annen grunn kan også være ønsket om å skjerme ektefellen for følgene av konkurs eller betalingsproblemer.


- Folk får mer og mer penger og har ikke lenger det jeg kaller "Bondevik-kjernefamilien" med mor, far og to barn. Noen ønsker for eksempel å prioritere den nye ektefellen hvis ekteskapet varer til de dør. Hvis det blir skilsmisse, ønsker de ikke at den nye ektefellen skal få noe i det hele tatt, eller de vil begrense det. Alt dette kan reguleres i en ektepakt, sier advokat Per Racin Fosmark i advokat firmaet Eckhoff, Fosmark & Co til Dagbladet.


LES OGSÅ: Tjener millioner på Get

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer