Kronprinsesse Victoria og prins Daniel:

Sikkerhetstjenesten måtte gripe inn

Det svenske kronprinsesseparet fikk seg en uventet overraskelse under besøket i Malmö forrige uke.

UBUDEN GJEST: Det svenske kronprinsesseparet opplevde ubudne gjester under besøket sitt i Malmö. Foto: Splash News / NTB
UBUDEN GJEST: Det svenske kronprinsesseparet opplevde ubudne gjester under besøket sitt i Malmö. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Forrige fredag besøkte kronprinsesse Victoria (44) og prins Daniel (48) Malmö for å informeres om coronapandemien. Besøket gikk imidlertid ikke helt som forventet.

Kronprinsesseparet hadde en travel dag og skulle innom flere steder på kort tid. De fikk seg derimot en overraskelse under besøket da en ukjent mann forstyrret dem.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Måtte gripe inn

Hendelsen fant sted ved Sankt Petri kirken, og det skal ha gått så langt at den svenske sikkerhetstjenesten måtte gripe inn og be mannen om å forlate stedet.

Det var da kronprinsesseparet skulle forlate kirken at de ble stoppet av den ukjente mannen som forsøkte å blokkere utgangen.

Ifølge den svenske avisen Svensk Damtidning skal mannen ha stilt seg ned på kne rett fremfor Victoria og Daniel. Mannen var iført en hvit T-skjorte med svart tekst, hvor det sto:

«Slipp politiske barnefanger løs på Cuba».

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på her. Video: Expressen TV Vis mer

På baksiden av T-skjorten sto det: «Hjelp meg å redde min familie på Cuba».

Kommunikasjonssjef ved det svenske kongehuset, Margareta Thorgren, har tidligere uttalt seg til Royal Central angående kirkebesøket

- Da besøket i kirken var over ble utgangen sperret av én person. Sikkerhetspolitiet tok seg av situasjonen og ba mannen flytte seg - noe han gjorde, bekreftet hun.

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiste med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp var et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

- Veldig engasjert

Til tross for den uforventede situasjonen som oppsto i kirken, fikk de likevel en innholdsrik tur til Sveriges tredje største by.

I løpet av dagen besøkte de Skånes universitetssykehus i Malmö, Moderna Museet, idrettsplassen ved Sorgenfri og Sankt Petri kirken.

Informasjonsspesialist i Fylkesnemnda i Skåne, Mikael Ringman, fortalte til den svenske avisen Expressen at Victoria og Daniel hadde vist et stort engasjement under besøket.

- Kronprinsesseparet har vært veldig engasjert og stilt mange spørsmål, det har vært godt med informasjon vil jeg si, informerte Ringman.

I STORSLAG: Kong Harald var i storslag og fikk frem folks latter under en gallamiddag. Video: Rødt Kort. Vis mer

LES OGSÅ: Nye bilder overrasker: - Wow!

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer