Ute av Farmen:

- Sikker på at nesen brakk

Amalie Lund er ute av «Farmen». Men et stygt fall like før tvekampen førte til at hun trodde det ikke ble noen kamp i det hele tatt.

EXIT: Amalie fikk velge gren, men trakk det korteste strået i søndagens «Farmen»-tvekamp. Den 30 år eldre motstanderen Heidi hadde en god følelse hele veien. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den fjerde uken av «Farmen» er over, og denne gangen var det Amalie Lund (23), overraskende for mange, som måtte forlate konkurransen etter å ha tapt i tautrekking mot Heidi Persdatter Greiner Haaker (55), populært kalt «Mama G».

Dermed venter sidekonkurransen «Torpet» for den 23 år gamle Tønsberg-bosatte vekteren.

- Trodde det hadde klikket

Men først: Da Haaker ble valgt til førstekjempe i onsdagens episode, satte hun igang et psykisk spill, ispedd litt humor. Hun stormet nemlig ut etter valget og nektet å snakke med andre enn dem hun selv hadde en allianse med etterpå, noe som vedvarte helt til andrekjempevalget.

- Hvorfor gjorde du det, Heidi?

- Jeg visste at jeg kom til å bli valgt til førstekjempe, så det var nøye planlagt fra min side. Det var så artig. En god plan, som funket, sier hun til Se og Hør.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Hun fortsetter:

- Planen min var å lure alle sammen. Og det klarte jeg også. Jeg skulle gå fra valget og ikke si noe hele dagen. Reaksjonene var ganske delte. Noen mente jeg var en idiot, mens andre dør av latter over oppførselen min, bedyrer hun.

INTENS KAMP: Amalie Lund er ute av «Farmen» etter å ha tapt søndagens tvekamp mot Heide Persdatter Greiner Haaker. Men de to er gode venner i dag. Foto: Alex Iversen / TV 2
INTENS KAMP: Amalie Lund er ute av «Farmen» etter å ha tapt søndagens tvekamp mot Heide Persdatter Greiner Haaker. Men de to er gode venner i dag. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Andrekjempe Amalie Lund var en av dem som virket ganske forvirret over reaksjonen fra det som skulle vise seg å bli hennes motstander.

- Det første som gikk gjennom hodet var at den dama må være gal. Jeg skjønte ikke hva opplegget var, at det kanskje handlet om noe samekraft-greier. Jeg var ganske forvirret på et tidspunkt, ja, men tenkte til slutt at dette bare måtte være tull. Men det ble verre og verre, så jeg trodde det hadde klikket helt, sier hun med et smil.

Ville gi et stikk

Til Se og Hør t forteller Haaker at hun først og fremst valgte nettopp Amalie Lund til kamp fordi Amalie på et vis hadde rollen som «datteren» til storbonde Grethe Enlid (49), som jo valgte henne til førstekjempe.

- Jeg ville gi et stikk til Grethe. Så da ble det henne.

- Og hva tenker du om det, Amalie?

- Jeg visste at det kom og smilte når det ble offisielt. Det var det som var så rart, for Mads (Hansen, programleder, journ. anm.) sa «du smiler jo». Jeg var så forberedt, så det gikk helt fint.

TOK TIL TÅRENE: Amalie Lund var helt ferdig etter søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
TOK TIL TÅRENE: Amalie Lund var helt ferdig etter søndagens tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Som vekter og en person som er svært glad i trening, var det nok mange som trodde at det var Lund som skulle dra tautrekkingen i havn. Men Haaker var av en helt annen oppfatning.

- Jeg var forberedt på at jeg kom til å vinne. Uansett hva hun kom til å velge. Hvorfor? Fordi jeg er klin gal, forteller hun og ler.

- Det var en rettferdig kamp. Jeg visste at hun har litt mer vekt enn det jeg har, og det har mye å si i tautrekking. Det er ikke bare styrke som spiller inn, kontrer den «Torpet»-klare motstanderen, før vinneren legger til:

- Men du trener veldig mye. Jeg går tur med bikkja...

- Hodet mitt stoppet

Ifølge de to varte tvekampen i drøyt 40 minutter. Taperen tar tapet med fatning, selv om hun irriterer seg over visse ting.

- Da jeg tapte tenkte jeg «herregud, den jævla samen. Tapte jeg mot den gamle kjerringa der?!». Neida, helt ærlig, så fortjener «Mama G» det. Jeg syntes at det var litt dårlig at det ble jentekamp, men jeg kan forstå det - for hun er en sterk konkurrent.

Tre ganger fikk Lund tak i hesteskoa som hun skulle få plassert i en kasse for å få poenget godkjent. Én gang fikk hun den oppi, men to ganger bommet hun på kassen.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Etterpå var hun helt ferdig.

- Hodet mitt stoppet da jeg tapte, jeg fikk nesten ikke puste. Det første som skjedde etterpå var at Tonje hev seg over meg - og jeg tenkte «hva skjedde nå». Det gikk ikke opp for meg før Tonje begynte å gråte og tok farvel. Det var ubeskrivelig, jeg følte meg helt nummen i kroppen. Jeg var ikke meg selv i det hele tatt.

Hun innrømmer at hun selv også måtte gråte en skvett.

- Det var da Tonje begynte å gråte at jeg også begynte å gråte. Det var så trist å måtte forlate gården, erkjenner hun.

Nesedrama

- Kunne du gjort noe annerledes?

- Man tenker alltid at man kunne gjort noe annerledes. Jeg kunne vel sagt noe for å vri og vende på hvem som ble valgt til førstekjempe. Jeg kunne kanskje påvirket spillet på en annen måte. Men ellers er jeg fornøyd med det jeg har opplevd og angrer ikke på noe.

TV-seerne bet seg kanskje merke i det som skjedde like før søndagens kamp tok til. På vei opp til tvekampplassen faller nemlig «Mama G» på brutalt vis uten å få tatt seg for. Nesen hennes smeller i bakken.

- Jeg var sikker på at nesen var brukket. Jeg hadde så vanvitttig vondt! Det var episk. Jeg gikk i gummibukse, snublet i mine egne bein, men prøvde å late som ingenting.

BOMMET TO GANGER: Det ville seg ikke for Lund, som bommet to ganger med hesteskoa på kassa den skulle opp i. Foto: Alex Iversen / TV 2
BOMMET TO GANGER: Det ville seg ikke for Lund, som bommet to ganger med hesteskoa på kassa den skulle opp i. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Amalie forklarer hvordan hun opplevde situasjonen:

- Hun gikk rett på snørra, rett på nesen! Jeg trodde nesten at hun døde. Jeg rev av meg alt og fikk henne opp i det minste.

Heldigvis gikk alt bra. Men den «Torpet»-klare deltakeren innrømmer at hun på et tidspunkt var usikker på om skaden var så alvorlig at det fikk konsekvenser for det de skulle gjennom litt senere.

- Jeg var sikker kampen ble avlyst. Samtidig tenkte jeg «stakkars Heidi». Hun spurte «blør jeg, blør jeg?». Alle sto som hodeløse høns og så på. Jeg klarte ikke holde meg, så hele inngangen var en eneste stor latterkrampe. For det var jo egentlig ganske morsomt, sier Amalie Lund til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kastet ut før «Farmen»-finalen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer