Sier opp etter Bagatelle-krangel

Men Eyvind Hellstrøm får ros av Ingrid Espelid Hovig,

SIER OPP: Eyvind Hellstrøm har vært kjøkkensjef på gourmet-restauranten Bagatelle i 27 år. Nå sier han opp etter en langvarig uenighet med eier Christen Sveaas. Foto: SCANPIX
SIER OPP: Eyvind Hellstrøm har vært kjøkkensjef på gourmet-restauranten Bagatelle i 27 år. Nå sier han opp etter en langvarig uenighet med eier Christen Sveaas. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den frittalende TV-kokken Eyvind Hellstrøm (61) har fått mye oppmerksomhet for sine mange harde kommentarer til norske restauranteiere i TV3-programmet "Hellstrøm rydder opp".

Nå har imidlertid en langvarig krangel med eieren av gourmet-restauranten Bagatelle - hvor Hellstrøm har vært kjøkkensjef i 27 år fått ham til å si opp sin stilling, ifølge Dagens Næringsliv.

Bakgrunnen for oppsigelsen skal være en langvarig uenighet med Bagatelles hovedeier Christen Sveaas om investering i restauranten og de ansatte.

– Problemene begynte allerede på slutten av 90-tallet etter at Sveaas vannet ut de andre aksjonærene og fikk 96 prosent eierandel i Bagatelle.

– I dårlige år har vi ikke fått én krone ekstra og i gode tider haroverskuddet forsvunnet som konsernbidrag til morselskapet. Det har ikkeblitt noe igjen til de ansatte og meg selv, hevder han overfor Dagens Næringsliv.

Christen Sveaas har foreløpig ikke kommentert Hellstrøms oppsigelse eller uttalelser.

Hellstrøm hinter om at han nå går med planer om å åpne en ny restaurant.

Han vil også satse mer på TV-jobbing, både det nye TV3-programmet "Master Chef" og en ny sesong av "Hellstrøm rydder opp", til tross for at han har har fått kritikk fra blant annet kokkekollegaen Bent Stiansen om å skremme folk vekk fra yrket.

Tidligere "Fjernsynskjøkkenet"-programleder Ingrid Espelid Hovig (85) hevder imidlertid at hun synes "Hellstrøm rydder opp" bare er positivt for kokkebransjen.

- At dette programmet skulle få unge mennesker til å miste lysten på kokkeyrket har jeg liten tro på. Han er bestemt og gir dem beskjed. Det er jo det restaurantene har bedt om. Programmet handler jo om nettopp det, at Hellstrøm SKAL rydde opp. Eyvind gjør så absolutt Norge en tjeneste, sier hun til VG.


Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901! LES OGSÅ: - Det hjelper ikke at han kjefter og smeller

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer