FRIMERKER: Per Sundnes og Marte Stokstad skal lede de norske MGP-sendingene på nyåret. Onsdag avduket programleder-duoen skissene til Postens nye frimerkeserie med norske MGP-artister.  Foto: Scanpix
FRIMERKER: Per Sundnes og Marte Stokstad skal lede de norske MGP-sendingene på nyåret. Onsdag avduket programleder-duoen skissene til Postens nye frimerkeserie med norske MGP-artister. Foto: ScanpixVis mer

Sier ifra hvis de er for dårlige

- Jeg vil at alle skal yte sitt beste, sier Per Sundnes...

Se video fra Per og Martes frimerke-avduking nederst i saken!

SEHER.NO: Norges MGP-general Per Sundnes skal sammen med den erfarne programlederen Marte Stokstad lede neste års Melodi Grand Prix-sendinger på NRK. Onsdag ettermiddag ladet de opp til den store musikkkonkurransen med å avduke skissene til Postens nye frimerkeserie med norske MGP-artister.

- Det er første gang jeg avduker noe som helst, så det er en spesiell onsdag. Det er en stor begivenhet, sier Marte Stokstad til Seher.no før Per Sundnes legger til: Det er kult at MGP plutselig er blitt historisk. Jeg synes dette er rørende for en tradisjon som er femti år.

Etter at Alexander Rybak 16. mai i år gikk helt til topps i Eurovision Song Contest i Moskva har interessen rundt sangkonkurransen nådd nye høyder i norsk sammenheng. Aldri før har så mange meldt seg på, og skal man tro spekulasjonene, består årets deltagerliste av større navn enn noensinne. Og i tillegg feier konkurransen femtiårsjubileum neste år.

- Jeg føler at jeg kommer til et fantastisk dekket bord, med gode fagfolk. Nå har det bygd seg opp så stort. Per har jo gjort veldig mye av jobben de årene han har drevet med MGP. Til syvende og sist spiller det ikke noen rolle hvor mye tant og fjas vi gjør om sangene ikke er gode nok. Da suger jo Grand Prix, sier årets MGP-nykommer Marte Stokstad til Seher.no.

At Per Sundnes har spilt en særdeles sentral rolle i det norske MGP-sikuset, hersker det liten tvil om. Sundnes ringer artistene selv for å få dem med i konkurransen, foreslår låtvalg og gir dem feedback underveis.

Og selv om det det var bodøværingen som fikk med både Maria Haukaas Storeng og Alexander Rybak i konkurransen, vil han ikke ta på seg æren for at MGP har blitt så stort som det er blitt i Norge. Men Per innrømmer gjerne at han kan være streng med artistene.

- Jeg vil at alle skal yte sitt beste. Og det er jo en fenomenal måte å tenke innhold på. At jeg kan gå og si "skjerp deg, dette funket ikke" etter generalprøven. Jeg går til hver og en etter generalprøven og gir tilbakemelding. Og da stoler folk på meg, sier Per Sundnes til Seher.no.

Programlederduoen mener nivået på låtene er kjempehøyt, og regner med at det blir internasjonal seier på Norge også i 2010.

- Det blir en utgift for NRK, eller for det norske folk. Da må vi nok gi det bort. Vi skal jo knuse alle, vi skal vinne igjen - på hjemmebane, sier Per og Marte til Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Klare for MGP-duell?

Se video med Per Sundnes og Marte Stokstad her:


[obj:media:8206]