SIAMESISKE TVILLINGER: Skilpadden(e), som har fått navnet Jekyll og Hyde, er svært skjeldne, og høyst sannsynlig et resultat av naturlig mutasjon. Foto: All Over Press
SIAMESISKE TVILLINGER: Skilpadden(e), som har fått navnet Jekyll og Hyde, er svært skjeldne, og høyst sannsynlig et resultat av naturlig mutasjon. Foto: All Over PressVis mer

Siamesiske skilpadder

Se verdens første to-hodede skilpadde!

SEHER.NO: De fleste har kanskje hørt om fenomenet siamesiske tvillinger, men svært få har vel noensinne hørt om siamesiske tvillinger i skilpaddeskall?


For nå skal verdens første, dokumenterte, siamesiske skilpadde-tvillingpar blitt funnet...


Det utrolig skjeldne "paret ", som har fått de passende navnene Jekyll og Hyde, deler skall og blir nå studert nærmere av amerikanske forskere på Lond Island, skriver nyhets- og bildebyrået Splash News.


Skilpadden(e), som er av rasen "diamond back turtle" og såvidt større enn en fingernegl, ble funnet for 12 dager siden og ifølge Russel Burke, professor i biologi ved Hofstra University, er Jekyll og Hyde "et virkelig spesielt dyr".


- Jekyll og Hyde er et virkelig rart dyr. "Han" har seks ben, to hoder, to haler og ett skall. Du kan ikke la være å bli fasinert av denne "fyren", sier Burke til Splash.


Ifølge biologi-professoren kan det godt være økende forurensning som har ført til muteringen.


- Kjemisk forurensning kan være årsaken, men det mest sannsynlige er at det har skjedd helt naturlig, for i enhver reproduksjon kan det forekomme feil, sier han.


LES OGSÅ: - Kall meg bare Kittler