Siamesiske skilpadder

Se verdens første to-hodede skilpadde!

SIAMESISKE TVILLINGER: Skilpadden(e), som har fått navnet Jekyll og Hyde, er svært skjeldne, og høyst sannsynlig et resultat av naturlig mutasjon. Foto: All Over Press
SIAMESISKE TVILLINGER: Skilpadden(e), som har fått navnet Jekyll og Hyde, er svært skjeldne, og høyst sannsynlig et resultat av naturlig mutasjon. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: De fleste har kanskje hørt om fenomenet siamesiske tvillinger, men svært få har vel noensinne hørt om siamesiske tvillinger i skilpaddeskall?


For nå skal verdens første, dokumenterte, siamesiske skilpadde-tvillingpar blitt funnet...


Det utrolig skjeldne "paret ", som har fått de passende navnene Jekyll og Hyde, deler skall og blir nå studert nærmere av amerikanske forskere på Lond Island, skriver nyhets- og bildebyrået Splash News.


Skilpadden(e), som er av rasen "diamond back turtle" og såvidt større enn en fingernegl, ble funnet for 12 dager siden og ifølge Russel Burke, professor i biologi ved Hofstra University, er Jekyll og Hyde "et virkelig spesielt dyr".


- Jekyll og Hyde er et virkelig rart dyr. "Han" har seks ben, to hoder, to haler og ett skall. Du kan ikke la være å bli fasinert av denne "fyren", sier Burke til Splash.


Ifølge biologi-professoren kan det godt være økende forurensning som har ført til muteringen.


- Kjemisk forurensning kan være årsaken, men det mest sannsynlige er at det har skjedd helt naturlig, for i enhver reproduksjon kan det forekomme feil, sier han.


LES OGSÅ: - Kall meg bare Kittler

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer