Martin Freeman og Amanda Abbington:

Sherlock-stjernene: - Derfor gjorde vi det slutt

TV-skuespillerene angrer ikke på at de heretter kun vil være sammen foran kamera.

OVERRASKENDE BRUDD: Martin Freeman og Amanda Abbington har gått hver til sitt etter 15 år sammen. Foto: NTB scanpix
OVERRASKENDE BRUDD: Martin Freeman og Amanda Abbington har gått hver til sitt etter 15 år sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: Skuespillerne Martin Freeman (45) og Amanda Abbington (42) spiller mann og kone i den kritikerroste BBC-serien «Sherlock».

Men også i virkeligheten har de to, siden 2001, hatt et romantisk forhold. Forrige måned derimot sjokkerte Freeman med å fortelle at forholdet mellom de to hadde tatt slutt. Nå avslører de hvorfor.

Amanda sier til The Sunday Telegraph at de fortsatt er bestevenner, men at lange perioder fra hverandre er en av grunnene til bruddet.

- Du kan ikke være fra en person for lenge, fordi da begynner dere å bli vant med å klare deg alene, dere blir vant med å være fra hverandre. Dere mister kjemien og gløden i forholdet.

Martin Freeman sier til bladet Hello Magazine at han fortsatt ser på eks-kona som en av sine beste venner.

- Jeg elsker Amandas arbeid, men, ja vi er... du vet, det er hva som skjedde. Det er bare en av de tingene som skjer, ikke sant? Men vi har skværet opp.

Saken fortsetter under bildet.

MØTTES PÅ JOBB: Det er 16 år siden de to filmstjernene falt for hverandre. Foto: NTB scanpix
MØTTES PÅ JOBB: Det er 16 år siden de to filmstjernene falt for hverandre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hintet om ekteskap

Paret, som har to barn sammen, møttes under innspillingen av filmen «Men Only» i 2000, og har i senere tid spilt mot hverandre i flere filmer og serier.

De har begge valgt å holde forholdet relativt privat, men i desember 2015 hintet 45-åringen om at de hadde giftet seg.

- Pass dine egne saker. Min jobb er offentlig, så hvorfor skal privatlivet mitt også være det? Vi lever i en tid der man skal vite alt og det er kjedelig, sa han til Daily Mail.

Mottok drapstrusler

Det er to år siden Abbington ble en del av «Sherlock» - en serie Freeman har spilt i siden 2010.

KRITIKERROST: Benedict Cumberbatch (t.v) spiller rollen som Sherlock Holmes, mens Martin Freeman spiller hans nære venn Dr. Watson i serien «Sherlock». Foto: NTB scanpix
KRITIKERROST: Benedict Cumberbatch (t.v) spiller rollen som Sherlock Holmes, mens Martin Freeman spiller hans nære venn Dr. Watson i serien «Sherlock». Foto: NTB scanpix Vis mer

Han spiller rollen som Dr. Watson - legevennen til detektiv Sherlock Homes, spilt av Benedict Cumberbatch.

42-åringen mottok drapstrusler da hun fikk rollen som Dr. Watsons kone, blant annet fordi flere trofaste fans var bekymret for at hennes karakter skulle komme mellom de to hovedrolleinnehaverne.

- Da jeg fortalte alle om at jeg skulle spille Mary, så var det en liten gruppe med mennesker som ønsket meg død. Flere sa «Hun burde dø. Hvordan våger hun å spille Mary Mortson?», sa Amanda Abbington til The Times den gang.

LES OGSÅ: - Kourtney har aldri gjort Scott lykkeligere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer