Una Stubbs:

«Sherlock»-stjerne (84) er død

- Vi er utrolig triste over å ha mistet en fantastisk skuespiller.

DØD: Una Stubbs (t.v.) gikk bort torsdag kveld. Her avbildet med «Sherlock»-kollegene Benedict Cumberbatch og Lara Pulver på en prisutdeling i 2012. Foto: ITV/ REX/ NTB
DØD: Una Stubbs (t.v.) gikk bort torsdag kveld. Her avbildet med «Sherlock»-kollegene Benedict Cumberbatch og Lara Pulver på en prisutdeling i 2012. Foto: ITV/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske skuespilleren Una Stubbs, kjent fra blant annet «Sherlock» og «Till Death Us Do Part», er død. Stjernens dødsfall er bekreftet av familien, ifølge Sky News.

«Mamma gikk stille bort i dag med familien hennes ved sin side, i Edinburgh. Vi ber om privatliv og forståelse i denne vanskelige og triste tiden», forteller familien om bortgangen.

Skuespilleren ble 84 år gammel.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

- En vidunderlig skuespiller

Stubbs gjorde seg bemerket i de mest elskede programmene i britisk TV, og hadde en blomstrende karriere fra 1960-tallet helt frem til 2010-åra.

Skuespilleren fikk sitt gjennombrudd i Cliff Richards film «Summer Holiday» fra 1963, før hun fikk rollen som Rita i serien «Till Death Us Do Part».

Senere dukket hun opp i TV-serier som blant annet «Worzel Gummidge», «The Worst Witch», «EastEnders», og «Sherlock».

Stubbs' agent Rebecca Blond hyller også den talentfulle skuespilleren etter hennes bortgang, og beskriver henne som «en fantastisk skuespiller» og en «elegant, elskverdig, vennlig og konstant venn».

SYK: Skuespilleren var syk i tiden før sin bortgang. Her er hun avbildet i 1968. Foto: NTB
SYK: Skuespilleren var syk i tiden før sin bortgang. Her er hun avbildet i 1968. Foto: NTB Vis mer

Overfor BBC kan Blond fortelle at skuespilleren hadde vært syk i noen måneder før hun gikk bort.

«Vi er utrolig triste over å ha mistet en fantastisk skuespiller, som på skjermen og på scenen hadde en karriere i over 50 år, og var så ekstraordinært varierende. Fra 'Till Death Us Do Part' til 'Sherlock', så vel som minneverdige opptredener på The West End, ved Old Vic, Donmar Warehouse, Sheffield Crucible og National Theatre. Men også en utrolig morsom, elegant, stilren, elskverdig og konstant venn.»

- For en kvinne

Som tidligere nevnt har skuespilleren medvirket i den svært populære BBC-serien «Sherlock», og skaperen av suksess-serien, Steven Moffat, tok til Instagram for å minnes den han beskriver som det «vakreste lyset i Baker Street».

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjerna Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

«For en kvinne, for et talent, for en stjerne - og også den vennligste, snilleste, morsomste personen du kunne møte», skriver serieskaperen, og legger til:

«Jeg vet ikke hvordan noen kan starte med å oppsummere den karrieren - 'Till Death Us Do Part', 'Fawlty Towers', den enestående Tante Sally i 'Worzel Gummidge' … og selvsagt, det uerstattelige hjertet og sjelen hos 'Sherlock'.»

LES OGSÅ: Dronningen i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer