Shannen Dohertys kreft har spredt seg

- Det ukjente er alltid det som er mest skummelt.

TÅREVÅTT: I vinter åpnet Shannon Doherty seg i et tårevått TV-intervju om brystkreften. Nå er det spredning. Foto: Xposure
TÅREVÅTT: I vinter åpnet Shannon Doherty seg i et tårevått TV-intervju om brystkreften. Nå er det spredning. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I august i fjor avslørte den tidligere «Charmed»- og «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (45) at hun hadde fått brystkreft.

Da hadde hun selv visst om sykdommen i et halvt år.

Skuespilleren har valgt å være åpen om kreften, og i juli delte hun en personlig bildeserie Instagram-profilen sin, der hun i seks trinn viser hvordan hun barberer av seg mesteparten av håret.

Nå avslører Doherty at kreften har spredt seg, melder Entertainment Tonight.

- Jeg hadde kreft med spredning til lymfene. Etter en av operasjonene oppdaget vi nå at noen av kreftcellene ser ut til å ha kommet seg videre ut fra lymfeknutene også. Derfor skal jeg gjennom cellegift og deretter strålebehandling nå, forteller hun til nettstedet mandag.

Step 1

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Step 6

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Saken fortsetter under bildene. 

Har fjernet et bryst

Samtidig avslører Shannen også at hun i mai fjernet det ene brystet, og hva hun synes er det vanskeligste i kampen mot kreften.

- Det ukjente er alltid det som er mest skummelt. Kommer cellegiften til å virke? Kommer strålingen til å virke? Må jeg gå gjennom alt dette flere ganger?

- Alt annet skal jeg klare å håndtere. Smerte er overkommelig og å leve uten et bryst er overkommelig. Det er verre med bekymringen for fremtiden og hvordan fremtiden vil påvirke de du er glad i, fortsetter hun.

Heldigvis har Shannen fått en fantastisk støtte av lege-teamet rundt henne, inkludert kirurgen som fjernet brystet hennes.

- Han ville ikke at jeg skulle våkne opp med absolutt ingenting. Det var veldig viktig for ham at ikke det skulle bli opplevelsen min, så han la inn en sak som kan ekspandere i størrelse slik at jeg har en liten ting der i alle fall. Det er søtt gjort. Noen ganger fyller vi den opp og gjør den større, og noen gang mindre, deler hun i intervjuet.

- Jeg er veldig personlig nå, men jeg tror mange kvinner kan kjenne seg igjen og tenker: «Ja, jeg har også vært gjennom det». Det er fantastisk at man kan gå inn å velge hvilken størrelse man selv ønsker.

Saken fortsetter under bildet.

90-TALLSSTJERNE: Sammen med Jennie Garth (t.v) og Tori Spelling (t.h) hadde Shannen Doherty sin karrieremessige storhetstid med «Beverly Hills 90210». Doherty, som i fjor ikke var i stand til å betale sin egen helseforsikring, spilte i serien fra 1990 til 1994. Foto: Heritage
90-TALLSSTJERNE: Sammen med Jennie Garth (t.v) og Tori Spelling (t.h) hadde Shannen Doherty sin karrieremessige storhetstid med «Beverly Hills 90210». Doherty, som i fjor ikke var i stand til å betale sin egen helseforsikring, spilte i serien fra 1990 til 1994. Foto: Heritage Vis mer

45-åringen prøver å forholde seg positiv med tanke på fremtiden, men hun innrømmer at de siste månedene har vært tøffe. Og da hun kort tid etter brystoperasjonen skulle ut å kjøpe ny BH ble det for mye for henne.

- Det var traumatisk og forferdelig. Mamma dro med meg, men knakk sammen i prøverommet og løp ut fra butikken. Deretter satte jeg meg i bilen og gråt, forteller hun åpenhjertig.

Etter at Doherty fikk brystkreftdiagnosen i februar 2015 har hun så langt gjennomgått tre av åtte runder med cellegift.

Hun har fått mye ros for sin åpenhet rundt sykdommen, og selv takker hun moren, bestevennene og ektemannen Kurt Iswarienko for all støtten de har gitt henne.

Med deres hjelp har hun har klart å dele de vanskelige øyeblikkene, som å barbere av seg alt håret, med fansen i håp om å kunne inspirere og hjelpe andre som går gjennom det samme.

GIFT: Shannen Doherty og Kurt Iswarienko har vært gift siden 2011. Skuespilleren har to ekteskap bak seg før hun møtte Kurt. Foto: Ap
GIFT: Shannen Doherty og Kurt Iswarienko har vært gift siden 2011. Skuespilleren har to ekteskap bak seg før hun møtte Kurt. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: Shannen Doherty kjemper mot kreften på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer