Shannen Doherty kjemper mot kreften på Instagram

«Beverly Hills 90210»-stjernen overrasket fansen.

TØFF TID: Den tidligere «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty har siden i fjor vært diagnostisert med brystkreft. Denne uken delte hun flere Instagram-bilder med fansen av at hun klipper av seg håret.  Foto: Skjermdump fra Instagram/ FOX/BROADCASTING CO
TØFF TID: Den tidligere «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty har siden i fjor vært diagnostisert med brystkreft. Denne uken delte hun flere Instagram-bilder med fansen av at hun klipper av seg håret. Foto: Skjermdump fra Instagram/ FOX/BROADCASTING CO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I august i fjor ble det kjent at den tidligere «Beverly Hills 90210»-stjernen Shannen Doherty (45) hadde blitt rammet av brystkreft med spredning.

Kreftdiagnosen ble kjent da Doherty gikk til sak mot sitt tidligere management Tanner Mainstain og Steven Blatt, ekspartner i selskapet.

Tre måneder senere virket Doherty i storform da hun stilte på den røde løperen under en veldedighetsgalla i Los Angeles. Nå avslører skuespilleren imidlertid at den intensive kreftbehandlingen har fått håret hennes til å falle av.

Denne uken delte hun er personlig bildeserie på Instagram-profilen sin, der hun i seks trinn viser hvordan hun barberer av seg mesteparten av håret.

Step 1

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 2

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Saken fortsetter nedenfor.

På det første bildet ser Shannen Doherty svært nedtrykt ut, mens en eldre kvinne - etter alt å dømme moren Roa Elizabeth Shannen - holder rundt henne.

På bilde nummer to kan man se «Charmed»-stjernen sitte foran et speil mens hun klipper de lange lokkene sine kortere med en saks. I speilet kan man også se en venninne av Shannen som dokumenterer hårklippen med mobilen sin.

Step 3

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 4

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Step 5

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

Saken fortsetter nedenfor.

Deretter følger flere bilder der skuespillerens hår blir stadig kortere, før hun viser frem det ferdige resultatet.

På det sjette og siste bildet i serien sitter Shannen vendt mot venstre, med et tomt ansiktsuttrykk. I bakgrunnen kan man skimte en bolle fylt med mørkt hår. På nakken og den øverste delen av ryggen hennes ligger det avklippede, korte hårstrå.

Den sterke bildeserien har fått over 2000 kommentarer, og mange av 45-åringens følgere viser sin støtte til skuespilleren i kommentarfeltet på Instagram.

Saken fortsetter nedenfor.

Step 6

Et bilde publisert av ShannenDoherty (@theshando)

- Du er en inspirasjon

I kommentarfeltet til det siste bildet, er det flere av Shannen Dohertys følgere som takker henne for at hun deler kreftsykdommen sin med offentligheten.

Andre har lagt igjen oppmuntrende beskjeder til TV-stjernen.

- Du klarer dette, jente, for en inspirasjon. Takk for at du tar oss med på reisen sin, skriver en bruker som kaller seg «rideroftheknight».

TV-STJERNE: Ved siden av rollen som Brenda i «Beverly Hills 90210», er rollen som heksen Prue i TV-serien «Charmed» Shannen Dohertys mest kjente rolle. Her sammen med motspillerne Alyssa Milano og Holly Marie Combs i sistnevnte serie.  Foto: Mary Evans Picture
TV-STJERNE: Ved siden av rollen som Brenda i «Beverly Hills 90210», er rollen som heksen Prue i TV-serien «Charmed» Shannen Dohertys mest kjente rolle. Her sammen med motspillerne Alyssa Milano og Holly Marie Combs i sistnevnte serie. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

- Du er så modig. Jeg tror det er viktig at du viser oss dette, det vil hjelpe mange ander som er syke. Du er en inspirasjon. Du ser fortsatt FLOTT ut, mener brukeren «bratzyyb».

- Du er en av yndlingsskuespillerne mine, det knuser hjertet mitt å se deg sånn. Lykke til, du vil klare det, du er sterk. Elsker deg for alltid, skriver brukeren «rosachiricoI».

- Du ser så vakker ut, og jeg blir så lei meg av å høre din historie. Jeg ser på «Charmed» hver kveld. Jeg ønsker deg alt godt og all min kjærlighet, skriver brukeren «foreveralltoolush».

Den norske bloggeren og journalisten Thea Steen (26), som gikk bort av livmorhalskreft sist helg, er også blitt hedret for å være åpen om sin kreftsykdom i sosiale meder. Steen oppfordret jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft, og var opptatt av å øke bevisstheten rundt sykdommen.

Forberedt på å fjerne brystene

Shannen Doherty har ikke bare valgt å være åpen om sykdommen sin på Instagram. Tidligere i år stilte hun opp i TV-programmet «The Dr. Oz Show», der hun fortalte om brystkreftdiagnosen.

Den gang fortalte Doherty at hun var forberedt på å fjerne brystene sine - slik Angelina Jolie (41) har gjort - for å få bukt med kreftsykdommen.

- Det er kun bryster, og jeg er forberedt på at jeg kanskje må fjerne dem. I det store bildet vil jeg heller overleve og bli gammel sammen med ektemannen min, sa hun gråtkvalt i programmet, ifølge People.

KREVENDE VALG: Da Shannen Doherty gjestet «The Dr. Oz Show» i februar, sa TV-stjernen at hun er forberedt på å måtte fjerne brystene sine. Angelina Jolie gjorde det samme i 2013, uten å være diagnostisert med brystkreft. Et spesielt gen gjør imidlertid at hun er ekstra utsatt for å få kreft.  Foto: Broadimage/ Xposure/ NTB Scanpix
KREVENDE VALG: Da Shannen Doherty gjestet «The Dr. Oz Show» i februar, sa TV-stjernen at hun er forberedt på å måtte fjerne brystene sine. Angelina Jolie gjorde det samme i 2013, uten å være diagnostisert med brystkreft. Et spesielt gen gjør imidlertid at hun er ekstra utsatt for å få kreft. Foto: Broadimage/ Xposure/ NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Rømte fra kongehusets fotoseanse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer