Shania Twain:

Shania Twain (52) vakte oppsikt på den røde løperen

- Uh, hva er det Shania har på seg?

GJØR COMEBACK: Shania Twain er tilbake i rampelyset etter en pause på 15 år. En av hennes første opptredener får imidlertid kritikk. Foto: NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Shania Twain er tilbake i rampelyset etter en pause på 15 år. En av hennes første opptredener får imidlertid kritikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Denne uken gjestet countryartisten Shania Twain (52) programmet «America's Got Talent» for å promotere sitt nye album «Now».

Shania fremførte en av sine mest kjente låter på showet, nemlig «You're still the one», samt en av sine nye kalt «Life's about to get good».

Sistnevnte fremførte hun med mannlige dansere på scenen som var ikledd pastellfargede antrekk, mens den første låten sang hun med den døve deltakeren Mandy Harvey.

FREMFØRTE PÅ SCENEN: Shania Twain gjestet «America's Got Talent», men ble refset for antrekksvalget. Foto: NTB Scanpix
FREMFØRTE PÅ SCENEN: Shania Twain gjestet «America's Got Talent», men ble refset for antrekksvalget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På den røde løperen før showet viste sangfuglen frem antrekket som bestod av en kjole i gull, nettingstrømpebukser og støvletter.

Både kjolen og opptredenen fikk hun sterk kritikk for på sosiale medier etter showet.

Flere mente at Shania, som i slutten av denne måneden slipper sitt første album etter en pause på 15 år, hadde mimet sine egne låter. Publikum var også kjappe til å slakte kjoleantrekket.

«Uh, hva er det Shania har på seg?» skriver en.

Etter fremførelsen av «Life's about to get good» lot ikke kritikken vente på seg.

«Jeg elsker Shania Twain, men den opptredenen var et rot. Gutter iført tress-is-farger som breakdanset på scenen er ikke hip hop», skriver en som kaller seg for Paul B.

«Shania Twain var forferdelig - mellom å mime og blotte seg for verdenen - helt forkastelig,» skriver en annen.

«Denne Shania Twain-opptredenen er det mest usammenhengende jeg har sett noengang. Gutter i preppy klær som breakdanser til country-musikk?»

Fikk problemer med stemmen

52-åringen har tidligere uttalt at hun er klar for et storstilt comeback dette året etter å ha slitt med sykdommen lyme-borreliose. Hun ble syk etter et flåttbitt på sin «Up!»-turné i 2002.

I et intervju med Access Hollywood fortalte hun hvor stor innflytelse sykdommen fikk for livet hennes.

- Jeg måtte få behandling, og det førte med seg en del skumle symptomer. Plutselig, over natta, fikk jeg problemer med å kontrollere kvaliteten av stemmen min, forklarte hun.

- Jeg trodde jeg bare trengte en pause. Jeg tok en pause og likte å bare være en mor hjemme, og tenkte at stemmen ville bli bra etterhvert.

Saken fortsetter nedenfor.

Synger i dypere toneleie

Hun sammenlignet sitt nye album med å «oppnå det umulige» fordi hun «bokstavelig talt ikke kunne synge for bare syv år siden.»

- En sangers typiske problem er knuter på stemmebåndene, som skyldes dårlig sangteknikk eller at man har sunget for mye. Det er ikke problemet mitt. Problemet mitt er ikke unikt, eller sjeldent, men øvelsene er veldig annerledes enn med knuter, og jeg kan heller ikke opereres, sa Shania til L.A. Times i april.

Problemene med stemmebåndene sørget for at hun ikke kunne gå i studio og spille inn ny musikk i flere år. Etter å ha trent opp stemmen sin igjen, fant hun et nytt toneleie å synge i. Det er dypere enn tidligere.

- Jeg er en annen sanger nå. Det krevde mye å forsone seg med det. Dette har vært et av hindrene i livet mitt som jeg har vært nødt til å lære å leve med, sa hun til Rolling Stone i februar.

LES OGSÅ: - Fikk panikk da jeg møtte min manns elskerinne