Shailene Woodley snakker ut om arrestasjonen

- Jeg var i North Dakota, og sto side om side med indianere.

ARRESTERT: Shailene Woodley ble arrestet fordi hun var med på en demonstrasjon.  Foto: Ap
ARRESTERT: Shailene Woodley ble arrestet fordi hun var med på en demonstrasjon. Foto: Ap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det var tidligere i oktober at skuespiller Shailene Woodley (24) ble arrestert for deltakelsen i en demonstrasjon mot Dakota Access Pipeline, et rør på over 1000 kilometer som skal frakte olje på tvers av delstatsgrensene i USA.

Nå forteller Shailene hvorfor hun deltok under demonstrasjonen. Det gjør hun via et essay publisert i Time Magazine, skriver People.

Hun beskriver viktigheten av å protestere fredfullt og øke bevisstheten rundt miljømessige og sosiale årsaker.

Grunnen til arrestasjonen skal ha vært at Shailene og flere demonstranter tok seg inn på et avsperret område, og dermed fikk lovens lange arm på nakken.

Det har imidlertid aldri blitt forklart hvem hun tok seg inn på området sammen med. Det var nemlig indianere.

- Jeg var i North Dakota, og sto side om side med indianere. Du vet, de som var her før oss. Vel, gjett hva Amerika? De er her fortsatt.

Saken fortsetter under bildet.

MUGSHOT: Etter arrestasjonen av Shailene Woodley tok Morton County Sheriff's Department i North Dakota dette bildet. Foto: Reuters
MUGSHOT: Etter arrestasjonen av Shailene Woodley tok Morton County Sheriff's Department i North Dakota dette bildet. Foto: Reuters Vis mer

Står opp for indianere

Videre i essayet skriver Shailene om all urett indianere må gå gjennomgå fordi deres kultur er annerledes. Hun liker også svært dårlig at vi bruker indianerne sine klær som mote.

- Vi bærer indianerene sin kulturarv, deres hellige totems, som dekorasjon i motetrender, men vi respekterer ikke deres kultur.

Derfor følte Shailene at hun måtte gjøre noe for å endre på dette. Hun sier selv at det måtte arresteres en «hvit ikke-innfødt» for å vekke oppmerksomhet, sinne og bønner. 

- Den dagen jeg ble pågrepet, måtte 26 andre personer kle seg i oransje, samtidig som de ble plassert i Morton County fengsel. Har du hørt om dem? 26 menn og kvinner som har satt sitt levebrød på linjen for å beskytte sine barn, dine barn og mine fremtidige barn, skriver skuespilleren.

Kan bli fengslet

Under arrestasjonen kringkastet Woodley hele greia gjennom Facebook Live. Sendingen hadde mer enn 40 000 seere gjennom hele seansen.

- Dette er USA, og se hvordan vi blir behandlet når vi forsøker å beskytte rent vann, sa hun blant annet i opptakene.

- De slipper meg ikke løs. De har store pistoler, la hun til.

Politiet bekreftet senere at Woodley ble arrestert for «trespassing». Men hennes talspersonen kunne bekrefte at Shailene var blitt løslatt.

- Shailene Woodley setter pris på all støtte, ikke bare til henne, men også for den pågående kampen mot Dakota Access Pipeline, fortalte talspersonen i en uttalelse. 

Ifølge ABC News risikerer Woodley nå 30 dager i fengsel og en bot på 1500 dollar. 26 andre mennesker ble altså også arrestert i den samme aksjonen.

Enn så lenge har Woodley sluppet unna med en bot på 500 dollar.

LES OGSÅ: Fikk luselønn for filmen som vant henne Oscar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer