VIRKELIG: Suksess-serien "Medium" er basert på livet til amerikanske Allison Dubois, som selv hevder hun er synsk.
VIRKELIG: Suksess-serien "Medium" er basert på livet til amerikanske Allison Dubois, som selv hevder hun er synsk. Vis mer

Sexy rebell ble synsk husfrue

Patricia Arquette spilte sexy rebell i "True Romance". Nå ser hun inn i fremtiden.

Alt du behøver å vite om Patricia Arquette!

SEHER.NO: "Medium"-stjernen Patricia Arquette (39) har opp gjennom årene spilt alt fra skrekkfilm-offer, sexy rebell, stigmatia-pasient til døvstum epileptiker.

Men på tross av gode kritikker, filmvalg og kjente søsken, samt et ekteskap med superstjernen Nicolas Cage (44), har ikke skuespillerninnen klart å få til det helt store gjennombruddet i Hollywood.

Ikke før nå.

For med rollen som synsk husmor i suksess-serien "Medium" har Arquette endelig fastslått sin posisjon som stjerne i filmbyen.

39-åringen bemerket seg for første gang som skuespiller etter at hun som 15-åring rømte hjemmefra for å bo med sin eldre søster Rosanna. Som 18-åring fikk hun sin første filmrolle i komedien "Pretty Smart"(1987).

Men det var først året etter, med rollen som skrekk-offer i slasher-filmen "A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors" at folk virkelig begynte å få øynene opp for den blonde skjønnheten.

Filmen ble riktignok slaktet, men Arquette fikk mye oppmerksomhet for sin rolletolkning og sine høye skrik.

I 1989 fikk den talentfulle skuespillerinnen sønnen Enzo med daværende kjæreste og skuespiller Paul Rossi, og kort tid etter dette tok karrieren for alvor av for Arquette.

Hennes store gjennombrudd kom med filmen "True Romance" (1993) der hun spilte mot filmkjekkas Christian Slater. Og det var denne rollen som befestet henne som en ekte "Hollywood-babe".

Etter "True Romance" spilte hun også i kritikerroste filmer som "Beyond Rangoon" (1995), "Ethan Frome" (1993), "Lost Highway" (1997) med Bill Pullman, og "Flirting with disaster" (1996) med blant andre Ben Stiller.

Den vakre blondinen vant også en CableACE Award i 1991 for hennes rolle som  en døv epileptiker i tv-filmen "Wildflower".

I 1995 giftet Arquette seg med superstjernen Nicolas Cage. Paret møtte hverandre for første gang i 1987, men det var ikke før de traff hverandre igjen i 1995 at forelskelsen ble et faktum.

Etter en ekte Pamela Anderson/Tommy Lee-romanse giftet paret seg i 1995. Det skal angivelig ha vært Patricia som fridde, og skuespillerinnen skal ha dukket opp utenfor Cage sitt hjem med en stor lilla bryllupskake.

Mange trodde ekteskapet var en perfekt match i og med at begge skuespillerne kommer fra anerkjente Hollywood-familier.

Patricia er nemlig søster av Paul MacCartneys (65) siste flamme, filmstjernen Rosanna Arquette (48). I tillegg er hun søster av "Skrik"-skuespiller David Arquette (36) som da er gift med "Friends"-stjernen Courteney Cox (43).

Også broren/søsteren Alexis er godt kjent i Hollywood, da mest for sin legning som transvestitt.

Cage på sin side er nevø av filmregissør Francis Ford Coppola og fetter av Coppolas datter Sofia Coppola (36).

Men ekteskapet holdt altså ikke.

Cage og Arquette tok ut skilsmisse i 2000, men rykter skal ha det til at paret egentlig gikk fra hverandre kun ni måneder etter ekteskapet var inngått.

I 2002 giftet Arquette seg med nok en skuespiller, denne gangen "The Sweetest Thing"-kjekkas Thomas Jane.

I 2005 fikk Patricia hovedrollen i sin første tv-serie - "Medium", og tv-dramaet, som er løst basert på det selvutnevnet mediumet Allison Dubois liv, ble raskt en stor hit blant tv-seerne.

Rolleprestasjonen til Arquette, som den synske husmoren Allison Dubois, har skaffet henne strålende kritikker og flere pris-nominasjoner. Blant annet vant hun en Emmy Award for "beste kvinnelige skuespillerinne i en dramaserie" i 2005.
I forbindelse med lanseringen av tv-serien, som da handler om en nokså normal-utseende amerikansk husmor, sa skuespillerinnen at det var svært viktig for henne å fremstå så normal som mulig.

Derfor har hun hatt et stort fokus på å beholde sine kvinnelige former, og ikke bruke for mye sminke og designerklær under innspilling.

- Jeg ønsket å spille en kvinne som ser normal ut, det er svært viktig for meg å være ekte, uttalte hun den gang.

En annen skuespiller som har fått større suksess takket være sin prestasjon i "Medium" er Jake Weber (43), som spiller Joe Dubois, Allisons (Arquette) ektemann i tv-serien.

Weber er nok mest kjent som "slemmingen" i filmen "Meet Joe Black" (1998) med blant andre Brad Pitt og Anthony Hopkins i hovedrollene. Og han har også vært med i kult-klassikeren "Dawn of the Dead".

I tillegg til sine film-prestasjoner har Weber hatt gjesteroller i flere tv-serier, deriblant "Law & Order", "NYPD Blue" og "Criminal Intent".

Han har også vært å se i flere ulike oppsetninger på Broadway.

Også Miguel Sandoval (56), som spiller statsadvokat Manuel Devalos i tv-serien har hatt flere filmroller før suksessen med "Medium".

Blant annet har han hatt små roller i filmer som "Do the right thing" (1989), "Jungle Fever" (1991)og "Jurassic Park" (1993). Men det var ikke før i 1994 at Sandoval begynte å få de store rollene.

Både i "Get Shorty" (1995) mot John Travolta, "Up Close & Personal" (1996) med Robert Redford og Michelle Pfeiffer og "Blow" (2001) med Johnny Depp hadde han relativt store roller, i tillegg har han hatt flere gjesteroller i tv-serier som "The Court" , "X-Files" og "Kingpin".

Men hans desidert størte suksess så langt har vært med rollen i "Medium".  

Men de virkelig lovende stjerneskuddene i serien er Sofia Vassilieva (15) og Maria Lark (10), som spiller henholdsvis Ariel og Bridget Dubois, døtrene til Allison og Joe (Arquette og Weber).

Vassilieva har, på tross av sin unge alder, allerde holdt på i film- og tv-bransjen i 8 år.

I en alder av 7 år ble hun oppdaget av the International Modeling and Talent Association i New York, der hun vant tittelen som "året barnestjerne" og kom på andreplass i "Child Model of the Year".

Kort tid etter det fikk hun en liten rolle i tv-serien "Deadline", samt i "The Agency".

Da hun var 10 år danket den lille blondinen ut mange tusener av håpefulle søkere da hun vant rollen som Eloise i de superpopulære barnefilmene "Eloise at the Plaza" ig "Eloise at Christmastime" med Julie Andrews som "the nanny".

Og den unge stjernen var kun 11 år gammel da hun begynte i rollen som Ariel Dubois i "Medium".

Hun har også vunnet en "Young artist award" (2006) for sin rolleprestasjon.

Også 10-år gamle Maria Lark er en barnestjerne det er verdt å holde øynene åpne for.

Den veslevoksne ungjenta fikk sitt gjennombrudd i musikkvideoen "Sunrise" med Norah Jones, og har også hatt en liten rolle i serien "The View". 

Og også Lark har blitt nominert til en "Young artist award"(2006) for sine prestasjoner i "Medium".

Andre kjente skuespillere som medvirker i tv-serien er: David Cubitt, Tine DiJoseph, Kendahl King og Anjelica Houston.
Les mer om "Medium" her (ekstern link)

Sesong 3 av "Medium" sendes på TV 2 tirsdager kl. 22.30.

LES OGSÅ:
- Udødelig tv-kjekkas