SEXY ROMANTIKK: Det er sexy og romantisk hippiestil som preger sommerens motebilde blant kjendisene.
SEXY ROMANTIKK: Det er sexy og romantisk hippiestil som preger sommerens motebilde blant kjendisene. Vis mer

Sexy, hippie, chic = sommer

Det er 60-, 70- og 80-tallet som preger sommerens kjendismote. Se bildene!

SEHER.NO: Sommeren er offisielt her, og med temperaturer oppe i 25 grader er det virkelig på tide å ta frem sommergarderoben - ny eller gammel!

For i år er det 60, 70 - og 80-tallet som preger sommerens kjendismote.

Se bilder av sommerens kjendismote nederst i saken!

Dermed er det bare å dra frem gamle slitte olashorts, frynsete bluser, etniske smykker og skinnvesker du har knabbet av bestemor, og la deg inspirere.

Olastoff, frynser og vintage er nemlig bare noen av trendene kjendiskvinnene har lagt for elsk i år.

Også hatter, flagrende hippiekjoler, og gladiatorsandaler er sterkt i motebildet, og særlig kjendiser som "High School Musical"-stjernen Ashley Tisdale (22), Rachel Bilson (26) og skandalemaker Lindsay Lohan (21) digger de ovenfor nevnte plaggene.

Men selv om sommerens stil i stor grad bærer preg av romantikk og hippie, betyr ikke det at man ikke kan være sexy dersom man vil.

Både popdiva Ruhanna (20), nygifte Beyoncé (26) og moteikon Ashley Olsen (22) vet hvordan man skal se bra ut, om det så er i lårkorte sommerkjoler, buksedresser eller stramme og sexy blazere.

Supermodell Kate Moss (34) får den uskyldspregede sexy-looken med en rufsete blondetopp, svarte strømper og sexy støvletter, mens "Grey`s Anatomy"-stjernen Katherine Heigl (29) får en mer avslappet partystil når hun slenger en slitt olajakke over sin "lille sorte".

La deg inspirere av bildene lenger ned!

Sommerens hotteste kjendistrender:

- Olajakker

- Olashorts

- Flagrende hippiekjoler (korte og lange)

- Slengbukser

- Armyinspirerte plagg

- Hatter

- Gladiatorsandaler med og uten hæler

- Skjerf

- Romantiske topper og bluser

- Skinnvesker

- Skinnjakker

- Plagg med sterke farger

- Plagg med grafiske mønstre 

- T-skjorter med trykk

- Sko og klær med frynsedetaljer

- Bukse/shorts-dresser

- Skjørt og shorts med høyt liv

- Blazere

- Vester

Les mer om trender og mote på Henne.no og kk.no!

LES OGSÅ: - Make love, not war på festival

OLAJAKKE: Olajakken er tilbake i sommer, og går til det meste. Her har Katherine Heigl slengt den over en røff, sort sommerkjole.
OLASHORTS: Olashortsen gjør også sitt inntog igjen denne sommeren. Her er "Gossip Girl"-stjerne Leighton Meester i en romantisk, flettet variant. Foto: Stella
OLASHORTS: Lindsay Lohan gjør antrekket mer sexy med en ettersittende svart singlet og store sorte 80-tallsbriller.
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Lange eller korte hippieinspirerte kjoler er hot som aldri før. Her er "Highschool Musical"-stjernen Ashley Tisdale i en oransje variant.
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Kate Bosworth ser strålende vakker og uskyldig ut i denne korte hippiekjolen.
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Paris Hilton har valgt en azurblå og beige variant av hippiekjolen, men skulle nok kanskje trappet litt ned på selvbruningen...
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Mary-Kate Olsen har valgt en litt rocka variant av hippiekjolen, i sommerens vakre pastellfarger med kule , etniske påfugløredobber til.
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Nybakt mamma Nicole Richie ser alltid trendy ut, selv når hun er på shopping, som her i sin søte hvite sommerkjole.
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Også Rachel Bilson fra "The O.C." har falt for den lange og luftige sommertrenden.
FLAGRENDE HIPPIEKJOLER: Sienna Miller går for en litt mer sexy, kort og ettersittende variant.
SLENGBUKSER: 70-tallsbuksene er tilbake, og kan enten være lave eller høye på livet. Her er Eva Longoria iført trendy bukse, etnisk topp og skinnveske på vei for å lufte sin lille hund.
SLENGBUKSER: Nicole Richie iført slengbukser og trendy hatt på trilletur med lille Harlow.
ARMY: Amrygrønt er en av sommerens hete farger, og Beyoncè er en av dem som vet å følge moten, her i armygrønt skjørt med høyt liv.
ARMY: Også supermodell Kate Moss har kastet seg på armytrenden. Her iført lårkorte hotpants, t-skjorte med etnisk trykk og armyboots med høy hel.
HATT IS HOT: Hatten er ikke bare god for å skygge mot sterk sommersol, den er også superkul og kjekk når man har en "bad hair day". Her er Ashley Tisdale i en blå/grønn variant.
HATT IS HOT: Moteikon Sienna Miller er også fan av hat-moten.
GLADIATOREN: Dersom "Gladiatoren" med Russel Crowe er en av dine favorittfilmer, kan du glede deg over sommerens absolutte trendhit - gladiatorsandalen. Høy hel, lav hel, lange, korte - sandalen er hot uansett og går til alt. Her er Ashley Tisdale i en
GLADIATOREN: Også rockedattter Kimberly Stewart har valgt en gladiatorsandal som går lengre opp på leggen.
GLADIATOREN: Lindsay Lohan er ikke bare opptatt av politikk...hun er også opptatt av mote. Her med knallrøde gladiatorsandaler.
GLADIATOREN: Lindsay Lohan er ikke bare opptatt av politikk...hun er også opptatt av mote. Her med knallrøde gladiatorsandaler.
GLADIATOREN: Også Rachel Bilson har kastet seg på gladiatortrenden. Her med en kortere variant.
GLADIATOREN: Fergie vil gjerne forlenge bena, og bruker ofte høyhælte gladiatorinspirerte sandaler. Foto: All Over Press
SKJERF DEG: Skjerf har vært i motebildet lenge nå, og det ser heller ikke ut til å forsvinne med det første. Her er Kate Hudson med et lekkert blått skjerf som accessory.
SKJERF DEG: Også Mischa Barton fortsetter skjerf-trenden.
ROMANTIKK: Romantiske og etniske topper og bluser er også populært blant kjendisene i sommer. Ashley Tisdale velger en singlet-variant.
SKINN ER INN: Store eller små skinnvesker er også hot foran årets sommersesong. Trendy Kate Hudson på shopping.
SKINNJAKKE: Skinnjakken er fortsatt brukbar gjennom sommeren dersom temperaturen skulle synke. Kombiner den gjerne med et par fargesterke jeans som popdiva Fergie har gjort. Foto: All Over Press
FARGER: Sterke farger får ofte frem brunfargen, som man ser her på vakre Eva Mendes.
FARGER: Også Beyoncè velger sterke farger for å fremheve sin gyllenbrune hudtone.
GRAFIKK: Grafiske mønstre i alle varianter, former og farger er også tilbake. Her er Mary-Kate Olsen iført en sexy svart kjole med mønster.
GRAFIKK: Popstjernen Rihanna liker å kle seg litt annerledes.
GRAFIKK: Striper kan være med på å gjøre et antrekk kult, her på Hillary Duff.
TRYKK: Agyness Deyn er en av verdens mest fremadstormende supermodeller, og et voksende moteikon. Her viser hun sommerens t-skjortemote.
FRYNSER: Indianerpregede frynser på klær eller sko har vært tilbake en stund. Mischa Barton velger en støvelvariant i sommer. Foto: All Over Press
FRYNSER: Selv i varmen kler Mary-Kate Olsen seg godt. Her med frynsete mokasiner. Foto: All Over Press
BUKSE/SHORTS-DRESS: Shorts- og buksedresser har vært veldig tilbake denne sesongen. Her er stilikon Sarah Jessica Parker iført en olavariant.
SHORTS/BUKSE-DRESSER: Popdronning Rihanna velger en shortsvariant av buksedressen.
HØYT LIV: Høyt liv er fortsatt hot, som her på Mischa Barton, som også har på seg en trendy vest med frynsedetaljer.
HØYT LIV: Yndige Kate Bosworth ser svært vakker og uskyldig ut i sitt blomstrete skjørt med høyt liv.
BLAZER: En annen trend som preger motebildet er blazeren. Enten de er oversized, fargesprakende eller dress-pregede - denne jakken er tilbake for fullt. Her er Ashley Olsen i en svart variant.