«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

Sexprat i familie-program: - Må lære

Sexolog og influenser Iselin Guttormsens (33) deltakelse i «71 grader nord» er blitt drøy kost for enkelte. Dette sier hun selv.

KLITORIS: Sexolog Iselin Guttormsen forteller de andre i «71 grader nord - kjendis» at klitoris vokser hele livet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Er dere klare over at klitoris vokser hele livet?, spør sexolog og influenser Iselin Guttormsen (33) i en episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

Setningen fikk flere av de andre deltakerne til å nærmest sette maten i halsen, der det ble påpekt at dette ikke var tid og sted for slik prat.

Selv mener Guttormsen at det nettopp er derfor det er viktig å snakke om kvinnekroppen.

- Barn må lære

Reaksjonene har riktignok ikke latt vente på seg i ettertid.

- Enkelte har sagt at den klitorisgreia, og sånn type prat, må man holde seg for god til, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Det er nettopp sånne type holdninger som gjør at det blir veldig flaut å prate om. Klitoris er en like normal del av kroppen som alt annet.

På spørsmål om hva hun tenker om at «71 grader nord» er et familieprogram, hvor også barn sitter benket foran skjermen, svarer hun følgende:

BYR PÅ SEG SELV: Sexolog og influenser Iselin Guttormsen er kjent for å dele svært ufiltrerte bilder på Instagram, noe som ikke bare høster positive tilbakemeldinger. Video: Rød Løper Vis mer

- Som sexolog er det jo det jeg ønsker, at også barn skal lære seg at man har jente- og guttetiss, men at det er så mye mer enn som så. Underlivet er mye mer enn noe som bare skal tisses ut av.

Guttormsen forklarer at klitoris er det eneste organet som er skapt kun for nytelse. Derfor skal det verken være tabubelagt eller flaut å snakke om.

- Hvis det skal være flaut å prate om et organ som definerer seksualiteten til kvinner i så stor grad, så blir det å ta tre skritt tilbake i tid, eller hundre skritt, mener hun.

Familieprogram

Utover dette påpeker Guttormsen at de fleste tilbakemeldingene på deltakelsen hennes har vært positive, så langt.

- Gjorde du deg noen tanker i forkant av deltakelsen, med tanke på at det er et familieprogram?

BLOGGERNE: Iselin Guttormsen er nytt tilskudd til denne sesongen av «Bloggerne» på TV 2. Hun studerer sexolog og bruker Instagram til å fremme vanlige kropper og sex. Det synes ikke bildetjenesten noe om. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

- Nei, jeg holder egentlig aldri tilbake på det jeg mener, og da får heller produksjonen klippe bort det de synes er for drøyt i etterkant, svarer hun.

- Jeg er jo ikke helt tom i topplokket, og kan ordlegge meg og snakke pent om det som for mange er litt flaut og ekkelt. Samtidig er jeg lei av seksualisering og glamorisering av kvinner i sin helhet hele tida. Jeg har lyst til å vise at man kan ha på lipgloss og høyhælte sko, men samtidig ha meninger.

- Ærlig og fargerik tilnærming

Guttormsen mener flere også setter henne i bås som typisk rosablogger. Det er hun ikke interessert i.

- Mange tror jeg spiller på sex siden jeg er influenser og sexolog, men da har man ikke fattet min visjon i det hele tatt. Det er derfor jeg bare sier det jeg mener. Jeg kan nok være litt rask på avtrekkeren, og si det jeg mener uten å tenke over hva jeg sier, men jeg mener aldri noe vondt med det. Det er ikke for å showe. Jeg har bare alltid vært sånn, sier hun.

Hun roser Discovery for å ikke ha klippet bort «sexundervisningen» hennes.

- Det er gøy at de har turt å ta med alt jeg sier, og jeg synes det er rått av dem å ikke sensurere meg, sier hun.

LIVLIG: Adrian Sellevoll vet å by på seg selv - også i «71 grader nord kjendis.» Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Pressekontakt for «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», Marianne Aambø, sier til Se og Hør at Guttormsen har en ærlig og fargerik tilnærming til sitt felt.

- Det tror vi det er høyde for blant tv-seerne, sier Aambø, og påpeker at det aldri har vært snakk om å sette en nedre aldersgrense for programmet.

LES OGSÅ: TV 2 bekrefter oppvask

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer