PROMO FOR DAMEFOTBALL: Slik ser det ut når TV 2 skal promotere sin satsing på damefotball, det har fått flere til å reagere.  Foto: TV 2
PROMO FOR DAMEFOTBALL: Slik ser det ut når TV 2 skal promotere sin satsing på damefotball, det har fått flere til å reagere. Foto: TV 2Vis mer

- Sexistisk og nedverdigende

Fotballjentene raser mot denne filmsnutten fra TV 2.

SEHER.NO: TV 2 har valgt å presentere sin kommende storsatsing på kvinnefotball - "Jenteligaen", med å vise en filmsnutt med Davy Wathne, Øyvind Alsaker og Nils Johan Semb på strippeklubb.

- Jeg ante ingenting om dette før jeg kom. Hadde jeg visst dette så hadde jeg jo aldri vært med på det, sa Davy Wathne da God Kveld, Norge viste innslaget i helgen.

Og nå mener flere av Norges største kvinnelige fotballstjerner at TV 2-innslaget er smakløst, og at de bommer grovt, skriver Dagbladet. 

Onsdag 9. april sendes første program i TV 2s nye sportssatsing - "Jenteligaen", som er et ledd i kanalens storsatsing på kvinnefotball.

I selve programmet, som er ledet av Carsten Skjelbreid og skal ta for seg serierunden, skal det også sendes en dramaserie. Og det er her den mye omtalte filmsnutten er hentet fra.

Det var forrige lørdag at filmsnutten med strippingen ble vist foran 671.000 seere i "God kveld, Norge", noe som nå har skapt reaksjoner blant flere kvinnelige utøvere.

- Det verste er at det kan se ut som om det er vi som er stripperne. Jeg møtte kollegene Trine Rønning og Solveig Gulbrandsen i går og diskuterte tv-innslaget. Vi likte det ikke. Dette er for dumt, sier Isabell Herlovsen på Kolbotn IL.

Likevel forsvarer TV 2s fotballsjef, Vegard Jansen Hagen, sportens nye dramasatsing, der opptaket fra strippeklubben skal være del.

- Dette er en liten del av en betydelig fotballsatsing, og en mindre del av et underholdningsinnslag knyttet til denne satsingen. Dette er en dramaserie som er sjangertro, og det ferdige produktet vil vise at det er lekent, morsomt og klassisk gjennomført, sier Hagen.

Men fotballkommentator Davy Wathne skjønner at jentene er skeptiske.

- Hadde jeg vært kvinnelig fotballspiller og sett dette innslaget, ville jeg vært litt på vakt. Da ville jeg fulgt med, og sett om dette framstilte kvinnefotballen på en dårlig måte - eller om dette er morsomt og harmløst, sier han til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Her er idrettens nakne sannhet