«Normal People»:

Sex-scenene: - Bet tennene sammen

Kjærlighetsdramaet «Normal People» har tatt norske seere med storm. Skuespiller Daisy Edgar-Jones' kjæreste måtte bite tennene sammen da han så henne i het omfavnelse med Paul Mescal.

NORMALT: NRK-serien «Normal people» har høstet mye skryt, både i inn- og utland. Og det er ikke uten grunn. Video: HULU/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tv-serien «Normal People» har den siste tiden vært på «alles» lepper. De fleste kritikerne har trillet terningen til fem og seks for skuespillerprestasjonene til Daisy Edgar-Jones (22) og Paul Mescal (24), som spiller Marianne og Connell - som håpløst faller for hverandre.

Serien har blitt rost opp i skyene for hvordan den behandler de to 18-åringenes forelskelse og begjær. Det handler om klasseforskjeller og sosialt utenforskap, men seriens mange sexscener er trolig det som har vekket mest oppsikt.

«De intime scenene er klumsete, lavmælte og uvanlig vellykkede. Resultatet er sårt og realistisk, og minner om inderligheten til «Blå er den varmeste fargen», var dommen til Dagbladets anmelder.

«Normal People» har blitt et stort TV-fenomen på rekordtid, men hvem er de to skuespillerne?

STOR INTERESSE: Den polske filmen «365 Days» har fort havnet på topplista over de mest sette filmene på Netflix. Nå både hylles og kritiseres den. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

Solid karriere

Du har neppe hørt noe særlig om hverken Daisy Edgar-Jones eller Paul Mescal før «Normal People».

22 år gamle Edgar-Jones spiller den skarpsindige Marianne i serien. Hun kommer fra en rik familie, er upopulær og står utenfor det sosiale miljøet på skolen, som er dominert av elever fra arbeiderklassen.

Edgar-Jones har tross sin unge alder en solid skuespillerkarriere bak seg. Hun var fem år første gang hun stod på scenen i en skoleforestilling. Ifølge Evening Standard kom hun som 14-åring inn på National Youth Theatre i London, som jobber med å utvikle unge skuespillertalenter.

FORELSKER SEG: Marianne og Connell faller for hverandre, men veien mot kjærligheten skal vise seg å være alt annet enn enkel. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
FORELSKER SEG: Marianne og Connell faller for hverandre, men veien mot kjærligheten skal vise seg å være alt annet enn enkel. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Edgar-Jones landet sin første store rolle i humorserien «Cold Feet» i 2016, i rollen som Olivia Marsden. Siden den gang har «Normal People»-stjernen hatt både store og små roller i ymse produksjoner, der rollene i BBC-dramaet «Gentleman Jack» fra 2019 og serien «War of the Worlds» i 2019 kan sies å være de mest sentrale.

- Bet tennene sammen

22-åringen har vokst opp i distriktet Muswell Hill i London. Det er ingen tvil om at «Normal People» nærmest har gjort Edgar-Jones til stjerne over natten, og på Instagram har hun godt over én halv million følgere.

Mange «Normal People»-fans skulle nok håpet at Marianne og Connell også var et par i virkeligheten - men de vil bli skuffet. Edgar-Jones' hjerte er nemlig allerede kapret. Ifølge Tatler er 22-åringen sammen med skuespiller Tom Varey (29), som blant annet hadde en mindre rolle i «Game of Thrones».

TAR AV: TV-seere både i Norge og Europa er ville etter å finne ut hvordan det går med Marianne og Connell, spilt av Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
TAR AV: TV-seere både i Norge og Europa er ville etter å finne ut hvordan det går med Marianne og Connell, spilt av Daisy Edgar-Jones og Paul Mescal. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

Det er usikkert hvor lenge skuspillerparet har vært sammen, men de spilte begge i filmen «Pond Life» fra 2018, så det er nærliggende å tro at de møtte hverandre på settet. Varey figurerer til stadighet på bilder på «Normal People»-stjernens Instagram-profil, og paret har også blitt fotografert sammen midt under coronapandemien, skriver Tatler.

Til tross for at karrieren utvilsomt har gått på skinner for Edgar-Jones, har hun også vært åpen om at mentale utfordringer - som angst og hypokondri - har vært følgesvenner for 22-åringen siden ungdomsårene.

STOR SUKSESS: Daisy Edgar-Jones har markert seg stort både på TV og på scenen, og er nå nærmest blitt verdenkjent for rollen som Marianne i «Normal People». Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Daisy Edgar-Jones har markert seg stort både på TV og på scenen, og er nå nærmest blitt verdenkjent for rollen som Marianne i «Normal People». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når jeg føler meg engstelig, kommer det til uttrykk på ulike måter for meg. En måte er at jeg sliter med hypokondri. Jeg er skikkelig hypokonder, uttalte hun i en podkast tidligere i år, gjengitt av Evening Standard.

Det er ingen hemmelighet at det er drøssevis med sex-scener i «Normal People», og Edgar-Jones har tidligere avslørt at det ikke bare har vært enkelt for kjæresten Tom å se henne i het omfavnelse med Paul Mescal.

- Han bet tennene sammen, men nå har han i det minste sett det, har 22-åringen tidligere uttalt om kjærestens første møte med seriens sex-scener.

SEXY SERIE: Etter suksess med realityprogrammene «The Circle» og «Love is Blind», kommer Netflix med enda et nytt kjærlighetskonsept; «Too hot to handle». Og dette virker helt sykt! Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

- Måtte bli vant med det

Paul Mescal, som spiller Connell, er imidlertid singel i virkeligheten, og trenger dermed ikke å bekymre seg for hva en kjæreste måtte mene om de dampende sex-scenene, som har tatt det europeiske TV-publikummet med storm.

I et intervju med Evening Standard i april, fortalte de to skuespillerne om hvordan det var å spille inn sex-scenene. I intervjuet røper Edgar-Jones at scenen fra andre episode der Connell og Marianne har samleie for første gang, er hennes soleklare favoritt.

- Jeg ble virkelig overrasket over hvor vakkert den scenen ble filmet, og hvor lite skummelt det var å se på. Jeg hadde sett halve scenen før jeg innså at jeg ikke hadde klær på overkroppen, sier 22-åringen.

Mescal og Edgar-Jones hadde knapt møtt hverandre da de spilte inn den første sex-scenen. Allerede etter éi uke med øving, måtte de nemlig hoppe til køys.

- Vi måtte bare bli vant med det, sier Paul Mescal til Evening Standard.

Mescal, som spiller den fåmælte og tilbaketrukne Connell i «Normal People», har også en lang skuespillerkarriere bak seg. Han har hovedsakelig erfaring fra teaterscenen både fra London og Dublin, og hadde blant annet en rolle i «The Great Gatsby» i Dublin's Gate Theatre i 2017.

VANSKELIG KJÆRLIGHET: «Normal People» har vekket oppsikt på grunn av sine mange sexscener, men serien rommer også en brokete og sår kjærlighetshistorie. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
VANSKELIG KJÆRLIGHET: «Normal People» har vekket oppsikt på grunn av sine mange sexscener, men serien rommer også en brokete og sår kjærlighetshistorie. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

«Normal People» er imidlertid hans første store rolle på TV.

Berømt sølvsmykke

24-åringen er fra Maynooth, en by utenfor Dublin i Irland, men er i dag bosatt i London, hvor han bor sammen med «Normal People»-kollega India Mullen (23).

I likhet med sin rollekarakter Connell, gikk han på Trinity College i Dublin i sin tid. Mescal har nemlig flere likhetstrekk med sin rollekarakter, og spilte også gælisk fotball da han var ung, men han la opp da han brakk kjeven, ifølge Evening Standard.

24-åringen har utvilsomt blitt svært populær på grunn av serien, og har over 800 000 følgere på Instagram. Rollekarakterens sølvkjede har dessuten nesten blitt et symbol på serien, og ifølge Tatler ble den britiske kleskjeden Asos i mai utsolgt for sølvsmykker, fordi det har kommet på moten igjen.

NORMAL PEOPLE: Serien «Normal people» har blitt en stor snakkis, men nå er det en detalj som fansen har fått totalt oppheng i. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Evening Standard har sølvkjedet til og med fått sin egen Instagram-konto med over 180 000 følgere. I et intervju med BBC tidligere i år, fleipet Mescal om at smykket er blitt mer kjent enn ham.

- Det er litt skremmende. Jeg ville nok blitt ganske flau om smykket får flere følgere enn meg, sa han og forklarte at han ikke forsto den voldsomme oppmerksomheten smykket har fått.

POPULÆR: Serien har blitt ekstremt populær den siste tiden. «Normal People» sendes på NRK her hjemme, og består av tolv episoder. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix
POPULÆR: Serien har blitt ekstremt populær den siste tiden. «Normal People» sendes på NRK her hjemme, og består av tolv episoder. Foto: Pa Photos / NTB Scanpix Vis mer

- Men det kommer nok til å skje på et tidspunkt, så jeg må nok bare forsone meg med det faktum at kjedet er mer populært enn det jeg er, la han til.

LES OGSÅ: - Vi risikerer konflikter og tvil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer