SAKSØKER NRK: Gørild Mauseth har gått til søksmål mot statskanalen etter at de viste en av hennes sexscener i "Store studio".  Foto: SCANPIX
SAKSØKER NRK: Gørild Mauseth har gått til søksmål mot statskanalen etter at de viste en av hennes sexscener i "Store studio". Foto: SCANPIXVis mer

- Sex og makrell er interessant

Skuespillerkollega Henriette Steenstrup tror ikke Gørild Mauseth vinner rettssaken mot NRK.

SEHER.NO: Gørild Mauseth (36) har fått flust med støtte fra sine skuespillerkolleger etter at hun bestemte seg for å gå til søksmål mot NRK, som viste en nakenscene fra filmen "Brent av frost" i "Store studio" i 2007 uten hennes tillatelse.

Men ikke alle støtter Mauseths håndtering av saken.

"Mors Elling"-skuespillerinnen Henriette Steenstrup (34) tror ikke Mauseth har noen god sak, og er uenig i hennes syn på konflikten med NRK.

- Jeg har medfølelse med Gørild i denne saken, og synes det er forferdelig trist at hun må gå gjennom dette. Men jeg tror dessverre ikke at hun har en god sak denne gangen, sier Steenstrup til VG.

Steenstrup spilte selv inn en sexscene med Anders Baasmo Christiansen (32) i den romantiske komedien "Mars og Venus", og hun skjønner at det er noe publikum har interesse av.

- En scene som inneholder sex og makrell er jo så klart interessant for tabloidene, men samtidig er det viktig at slike ting ikke misbrukes. I denne saken kan jeg ikke se at det er gjort, sier Steenstrup.

Gørild Mauseth var 24 år gammel da hun spilte hovedrollen i "Brent av frost", som blant annet inneholder en sexscene med skuespiller Stig Henrik Hoff i en robåt fylt med fisk. Mauseth ble rådet av en eldre kollega til å ha en klausul i sin kontrakt, som hindret at sexscenen ble vist andre steder.

I forbindelse med lanseringen av den samiske splatter-komedien "Kill Buljo" i 2007 valgte NRK likevel å vise klippet som parodieres i Tommy Wirkolas film.

Mauseth har derfor valgt å gå til søksmål mot NRK og krever 260 000 kroner i erstatning og oppreisning.

Har du tips om norske skuespillere? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Heftige scener på utedo