MGP-aktuelle Ida Maria:

- Sex er mye bedre edru

MGP-aktuelle Ida Maria forteller åpenhjertig om sine røffe ungdomsår.

SNAKKER UT: Ida Maria snakker åpnehjertig om sine tøffe ungdomsår før hun lørdag står i Oslo Spektrum under MGP. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SNAKKER UT: Ida Maria snakker åpnehjertig om sine tøffe ungdomsår før hun lørdag står i Oslo Spektrum under MGP. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Lørdag går årets store musikkfest av stabelen, når det er duket for årets Melodi Grand Prix-finale i Oslo.

I fjor deltok artist Ida Maria (33) som låtskriver på «Mama's boy», fremført av artisten Ella, men i år skal hun stå midt på scenen selv, med låta «Scandilove».

Den populære artisten, som man fikk et ekstra godt forhold til i fjor, da hun var med i både «Hver gang vi møtes» og «Stjernekamp», har tidligere vært åpen om sin røffe ungdomstid.

- Drakk hele dagen

Etter at hun i 2007 slo gjennom med låta «Oh My God», fikk hun enorm suksess, og turnélivet førte imidlertid også med seg harde stunder for Ida Maria.

I et nytt intervju med Dagbladet åpner 33-åringen opp om den harde kampen og hvordan hun valgte å ta grep om sitt eget liv.

Da hun i 2009 brøt sammen under en konsert i Boston og knuste gullplaten sin på scenen, bestemte hun seg for å sjekke inn på en rehabiliteringsklinikk i Pennsylvania - og ble der i ni måneder.

- Jeg fikk mange diagnoser før jeg ble edru, som depresjon, angst og paranoia. Jeg drakk hele dagen om jeg hadde anledning, så det var ingen tid til å restituere. Jeg var i tillegg skeptisk til media fordi jeg var redd for å bli avslørt. Men ingen synes det var rart at jeg drakk, i den internasjonale musikkbransjen er det jo så vanlig, forteller hun til avisen.

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Ensom på turné

Videre innrømmer Ida Maria at det travle turnélivet har sine utfordringer, ettersom man blant annet ofte er langt fra familie og venner. Hun legger ikke skjul på at det kan føles ensomt.

Nå har hun derimot med seg sin tunisiske samboer Ahmed og deres felles sønn Magnus, som kom til verden i 2016, på turné rundt om i landet.

Ifølge avisen skrev Ida Maria i en kronikk i Aftenposten at: «Mens mine jevnaldrende tok doktorgrad på universitetet, tok jeg doktorgrad i sex, drugs og Rock 'n' roll».

33-åringen forteller til Dagbladet at hun ikke savner den tiden i livet, men at hun ikke angrer på det heller. Artisten trekker blant annet frem sin enorme erfaring og kompetanse som hun har tilegnet seg på veien.

- Og sex er mye bedre edru, fastslår hun.

MGP-KLAR: Alejandro Fuentes (30) er tilbake i rampelyset, denne gangen med MGP. Men selv sier han at han var nødt til å bruke de siste årene på å finne seg selv. Foto: Ørjan Ryland/NTB Scanpix / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer

Gravid på «Skal vi danse»

Ida Maria har tidligere åpnet seg om livet som småbarnsmor. Til VG sa «Oh my God»-sangerinnen at det å få barn snudde livet hennes på hodet, og hun la ikke skjul på at hun elsker sin nye hverdag.

- Jeg stortrives som mor. Det er et fantastisk innblikk i en verden jeg ikke viste om, og nå forstår jeg ting som jeg ikke gjorde før. Det er egentlig vanskelig å forklare en slik følelse for dem som ikke har opplevd det selv.

Da Ida Maria takket ja til «Skal vi danse» i 2015 visste hun ikke selv at hun var gravid. Det var likevel aldri noe tema å trekke seg fra programmet.

- Det var bare å kjøre på. Det er ikke noe hinder, sa Ida Maria til Seoghør.no før dansedebuten, og la til at formen var dårlig i begynnelsen av svangerskapet, men at det hadde gått seg fint til.

Ida Maria fikk dessverre færrest poeng og måtte forlate dansekonkurransen som første deltaker.

LES OGSÅ: - Romansen skaper full splid i Coldplay​​

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer