Angelina Jolie og Brad Pitt:

- Setter omdømmet i fare

Stemningen er tilsynelatende dårlig mellom det tidligere stjerneparet.

STRID: Skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie har ikke gått fredfullt for seg. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
STRID: Skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie har ikke gått fredfullt for seg. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2016 kom sjokknyheten om at stjerneparet Angelina Jolie (47) og Brad Pitt (58) skulle skille seg etter to år som mann og kone.

Skilsmissen har imidlertid ikke gått fredelig for seg. Tidligere har eksparet kjempet om omsorgsretten til sine seks barn.

Barna er imidlertid ikke det eneste det tidligere skuespillerparet strides om. Nå ønsker Pitt å møte ekskona i retten med en jury, skriver People.

Giftet seg på vingården

I 2008 kjøpte det tidligere paret en vingård og en eiendom i Sør-Frankrike, Chateau Miraval, der de tilbrakte mange familieferier. Det var også her de ga hverandre sitt «ja» i 2014 etter ti år som kjærester. Vingården produserer rosévin som selges verden over.

I 2016 skilte superparet lag, og senere kom nyheten om at Jolie hadde solgt sin andel til den russiske oligarken Yuri Shefler, ifølge rettspapirer Entertainment Tonight har sett i forbindelse med barnefordelingssaken. Jolie eide 40 prosent av vingården.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Det falt ikke i god jord hos Pitt, som krever både erstatning og salget annullert. Han hevder også at skilsmissepapirene gjorde det klart at ingen skulle selge seg ut uten at den andre godkjente det.

58-åringen mener også at ekskona bevisst ødelegger ryktet til vinbusinessen de tidligere eide sammen, ved å «selge sin del til en fremmed», skriver People.

«Forsøkte å tvinge Pitt»

I de nye rettsdokumentene fra fredag, som People har fått innsyn i, skriver Pitts advokater at Chateau Miraval «ble hans lidenskapelige prosjekt som vokste til å bli en multimilliondollar, global business og en av verdens mest anerkjente produsenter av rosévin gjennom hans arbeid».

Skuespilleren mener også at ekskona ikke har bidratt til Chateau Miravals suksess.

Jolie har foreløpig ikke besvart Peoples henvendelser.

Pitts advokater skriver også at Jolie planla å selge sin andel til Tenute del Mondo, indirekte eid av Shelfer, som ønsket «å ta kontroll over Miraval».

SKILLES: Det er duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der forteller Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

«Jolie oppsøkte og fullførte deretter det angivelige salget i hemmelighet, med hensikt om å lure Pitt og bevisst krenke Pitts kontraktmessige rettigheter», heter det videre.

«Fight Club»-stjernens advokater sier Shefler ønsker en fiendtlig overtakelse av Chateau Miraval, og prøver å få tak i «konfidensiell og proprietær informasjon til fordel for hans konkurrerende virksomhet».

Dokumentene anklager russeren for å ha «en hard forretningstaktikk og tvilsomme faglige assosiasjoner», som igjen «setter omdømmet til merkevaren Pitt, som er så nøye bygget opp, i fare». De legger til: «Jolie har forsøkt å tvinge Pitt til partnerskap med en fremmed, og enda verre, en fremmed med giftige assosiasjoner og intensjoner».

LES OGSÅ: Viser fram bruden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer