MOTEINTERESSERT: Både Samsaya, Maria Mena og Jenny Skavlan innrømmer at de er veldig moteinteressert.  Foto: Seher.no/Anders Myhren og Per Ervland
MOTEINTERESSERT: Både Samsaya, Maria Mena og Jenny Skavlan innrømmer at de er veldig moteinteressert. Foto: Seher.no/Anders Myhren og Per ErvlandVis mer

Setter mote foran finanskrise

Norske kjendiskvinner innrømmer at de bruker mye penger på klær...

SEHER.NO: Stjernene snakker om sin egen stil nederst i saken!

Tirsdag kveld var det duket for høytidelig åpning av Oslo Fashion Week på Kongressenteret i hovedstaden.

Og alt som kunne krype og gå av moteinteresserte celebriteter var naturlig nok tilstede iført sin mest trendy finstas.

Blant dem som skred ned den røde løperen i blitzregnet, var da popstjernen Maria Mena (23).

Mena, som har hatt kjempesuksess med sin siste plate, kom iført et lekkert antrekk bestående av bukse, singlet og skinnjakke fra blant annet Little Miss T-butikken på Grünerløkka og kleskjeden Zara.

Men selv om hun er kjent for å ha ganske så særegen klesstil, måtte likevel popstjernen innrømme at hun henter mest av sin inspirasjon fra  det kommersielle.

- Jeg er jo dessverre vanvittig påvirket av moteblader da, og veldig interessert i det. Men jeg misunner sånne mennesker som bare har det, at det er i dem liksom. Så jeg kan bruke lang tid på å sette sammen et antrekk, ler hun til Seher.no.

Ifølge Maria brukte hun over to døgn på å bestemme tirsdagens antrekk, og popstjernen smiler lurt når hun får spørsmål om hun bruker mye penger på klær.

- Ja, jeg bruker mye. Det vil også DnB NOR si. De har sponsa meg i dag, humrer hun.

Popyndling Samsaya (29) er også blant stjernene som er kjent for sin trendy stil, og tirsdag var hun nominert til prisen som "årets ambassadør" på grunn av sin interesse for norsk design.

Se flere bilder og videointervjuer fra Fashion Week nederst i saken!

Og sangstjernen, som kom iført et rocka antrekk fra Daniel Sørensen, avslørte at hun fikk sjokk da hun fikk vite at hun, sammen med Henne-redaktør Ellen Arnstad og Fashion Week-redaktør Tone S. Tobiasson, var nominert.

- Jeg ble helt satt ut av det. Og så er det jo veldig fine navn å bli nominert sammen med. Både Ellen og Tone, som har gjort så mye for norsk design opp gjennom årene. Så jeg er bare veldig glad for å være nominert rett og slett, sier hun til Seher.no.

I likhet med popkollega Maria Mena, innrømmer også hun at hun kanskje bruker litt vel mye penger på mote og klær.

- Jeg har gjort det i år, og det jeg synes er rart er at vi ble advart om finanskrisa og alt mulig, og at vi måtte spare pengene våre. Men det jeg tror skjer er at vi velger noe som er litt mer eksklusivt, og er veldig opptatt av at ikke alle går med det samme, samtidig som vi kan kose oss med de litt mindre dyre tingene, og blande da, smiler hun.

Prisnominerte Ellen Arnstad kom i følge med artist Lene Alexandra Øien (27) til åpningen av Fashion Week. Etter at de to ble kjent under TV 2s Plan B-aksjon, kontaktet Lene redaktøren for å høre om hun kunne introdusere henne for den norske motebransjen.

Og Ellen kunne avsløre at hun synes Lene har blitt riktig så glamourøs.

- Jeg synes hun er utrolig vakker i dag. En sofistikert Lene Alexandra kan være veldig bra fremover. Men hun er jo sporty og hun har mye å spille på. Hun er på vei til å lete litt og finne en ny plattform, og det vil hun klare, sier Arnstad.

Ifølge Lene er hun imidlertid ikke så veldig opptatt av hva andre måtte mene om hennes klesstil, og legger heller fokus på klær hun synes er kule og behagelige.

- Det er mange som spør om mote og sånne ting, men det er ikke sånn at jeg føler meg som noen ekspert på det området. Jeg kler meg i det jeg synes er komfortabelt og fint selv, og det andre synes er ikke så viktig i det store og hele, sier hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Lårkort og hot

Se flere bilder og videointervjuer fra Fashion Week nedenfor:

[obj:media:7926]


STRÅLTE: Iselin Engan har blitt en av Norges mest kjente designere, og strålte i en mintgrønn kreasjon på åpningen av Fashion Week. Foto: Stella Pictures
KOM SAMMEN: Jenny Skavlan og kjæresten Thomas Gullestad var selvfølgelig tilstede tirsdag. Jenny kom iført et av plaggene for kolleksjonen hun har designet for Bik Bok. Foto: Stella Pictures
PÅ MOTEFEST: Finansmannen Christin Ringnes var også tilstede under moteshowet. Foto: Stella Pictures
VAKKER: Kjæresten til Espen Lind, Hanneli Mustaparta, er selv modell og VJ på MTV. Foto: Stella Pictures
STJERNE: Tidligere supermodell Anette Stai hadde med seg en venninne på åpningen. Foto: Stella Pictures
SOMMERBRUN: En gyllenrbun Elisabeth Carew stilte i en flott blå tubekjole. Foto: Stella Pictures
KJÆRESTER: NRK-porfil Anne Rimmen kom med motocrosskjæresten Ailo Gaup. Foto: Stella Pictures
GRAVID: Ingeborg Heldal viste frem sin voksende babymage. Foto: Stella Pictures
TO DAGER: Maria Mena hadde brukt to dager på å bestemme seg for dette antrekket. Foto: Seher.no/Per Ervland
LILYJETS: Jentene i Lily Jets hadde tatt seg fri fra mammarollen for å komme på motefest. Foto: Seher.no/Anders Myhren
MAX MANUS: Agnes Kittelsen, kjent fra "Max Manus", så helmaks ut tirsdag. Foto: Seher.no/Adéle C. Blystad
MOTELØVE: Popstjernen Samsaya er en ekte moteløve, og hadde på seg antrekk fra Daniel Sørensen. Foto: Seher.no/Anders Myren
FORELSKET: Mariann Thomassen kom sammen med kjæresten Daniel Franck. Foto: Seher.no / Anders Myren