Kristin Gjelsvik:

- Setter alt i perspektiv

Ønsker å hjelpe familier som sliter.

ENGASJERT: Influenseren er kjent for sitt samfunnsengasjement. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
ENGASJERT: Influenseren er kjent for sitt samfunnsengasjement. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Influenser Kristin Gjelsvik (35) er kjent for sitt store samfunnsengasjement, og er ikke fremmed for å snakke høyt om saker som står hennes hjerte nært.

I julen opprettet 35-åringen en pengeinnsamling på Spleis.no for å hjelpe familier med trang økonomi, for å gjøre høytiden til en hyggelig tid for familiene.

Nå nærmer fellesferien seg med stormskritt, noe Gjelsvik erkjenner ikke er like gledelig for alle.

AVSLØRER: Etter en fuktig lunsj på «Den store matfesten i Toscana», knøt det seg i magen for Kristin Gjelsvik da den neste oppgaven krevde fokus. Video: Discovery plus. Vis mer

Derfor influenseren igjen bestemt seg for å hjelpe familier som «må velge mellom regninger eller kjekke opplevelser med barna», skrev hun på Instagram tidligere denne måneden.

«Sorgen over å ikke kunne gi den beste julen eller sommerferien for barna sine, kan være fryktelig stor, og tider man egentlig skal glede seg til, kan fort bli noe man gruer seg mest til!».

I skrivende stund har over 200 000 blitt samlet inn.

TÅRER: Kristin Gjelsvik begynner å gråte når hun snakker om dette. Kan sees på discovery+ og på TVNorge 20.30 Video: Discovery+ Vis mer

Til Se og Hør forteller Gjelsvik at spleisen fortsatt ruller og går.

- Det er helt fantastisk. Det går veldig, veldig bra. Men jeg hadde jo håpet at den skulle komme opp på samme nivå som rundt jul, da var den oppe på 400 000, så det var jo helt vilt.

- Det stopper ikke med mennesker som trenger hjelp, og det er bare så hjerteskjærende og forferdelig å se at det er så mange som er fattige i dette rike landet, sier hun.

AKTUELT: Kristin Gjelsvik og kjæresten Dennis Poppe har snakket om å utvide familien på flere måter. Video: Rød Løper Vis mer

- Vært rævkjørt tidligere

Når det kommer til fordelingen av pengene, vil hun se litt an størrelsen på husholdningen, likt som hun gjorde med julespleisen.

- Jeg må prøve å fordele det så godt jeg bare kan. Rundt jul føler jeg man trenger litt mer penger enn på sommeren, og det var blant annet mange som brukte pengene på strømregning eller ved. Det setter alt litt i perspektiv. Bare det å kjøpe is fra isbilen er noe veldig mange familier ikke har råd til.

- Man stopper opp og tenker litt på hvor heldige vi er vi som har en god økonomi. Jeg har jo vært rævkjørt tidligere så jeg vet hvor vanskelig det er å være i en økonomisk dårlig stilt situasjon, forklarer hun.

REAKSJONER Kristin Gjelsvik gikk hardt ut mot å dele barnebilder i sosiale medier, det har skapt reaksjoner. Video: Kristin Gjelsvik Vis mer

- Greit å være selvsentrisk

At Gjelsvik er samfunnsengasjert er ikke noe nytt, men hvor stammer dette initiativet fra?

- Først og fremst fordi jeg har et genuint ønske om å hjelpe og jeg har sett så mye elendighet på nært hold både - her og i utlandet - blant annet i en flyktningleir.

I 2016 reiste 35-åringen til Moria-leiren på Lesvos for å hjelpe flyktningene. Moria-leiren var Europas største flyktningleir før store deler brant ned høsten 2020.

- Man løfter blikket litt og slutter å være så selvsentrisk - og det er helt greit å være selvsentrisk, man skal jo først fokusere på eget liv, men det kan fort bli for mye når man begynner å henge seg opp i små drittdetaljer som ikke betyr noe.

SVARER PÅ RYKTENE: Dennis Poppe la ut en uskyldig video av samboeren Kristin Gjelsvik som venter på isbilen. Det skapte fullstendig kaos. Video: Rød Løper / Instagram Vis mer

- Så det er et genuint ønske i bånn, og når man får barn og som mor selv så blir man litt ekstra myk. Det er liksom min «soft spot». Også er jeg en person som har vært i dyp økonomisk krise og det er noe av det tøffeste man kan oppleve. Og når det i tillegg er barn involvert som står i foreldrenes drit - det påvirker alle psykisk. Så det har blitt min lille ting, vi må snakke mer om dårlig økonomi, for det er fortsatt litt tabu rundt det.

- Føler du på et ansvar som influenser?

- Ja, jeg gjør egentlig det. Har man en stemme og posisjon så bruk det til noe fornuftig og ikke bare fjas. Bry deg litt mer enn bare om deg selv og ditt, oppfordrer hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: «Annijor» røper bryllupsdetaljer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer