SKOLEVANSKER: TVNorge følger åtte skolesvake elever gjennom åtte uker. Eksperter er skeptiske til serien. Foto: TVNorge
SKOLEVANSKER: TVNorge følger åtte skolesvake elever gjennom åtte uker. Eksperter er skeptiske til serien. Foto: TVNorgeVis mer

- Serien kan føre til mobbing

Eksperter frykter TVNorge-serien kan bli ubehagelig for elevene.

SEHER.NO: Dokumentarserien "Blanke Ark" omhandler åtte ungdomsskoleelever med vanskeligheter på skolen. Her skal fagpersoner prøve å hjelpe elevene med å komme opp på samme nivå som resten av skoletrinnet.

Serien starter 6. september, og TVNorge følger elevene gjennom åtte uker.

Nå frykter eksperter at kanalen lager en serie som kan føre til mobbing, og en enda tyngre skolehverdag for de gjeldende elevene.

- TVNorges serie kan gjøre hverdagen ubehagelig for elevene. Den kan føre til mobbing. Her fokuserer kanalen på åtte skolesvake elever og trekker fram deres mest sårbare sider, sier forsker ved Universitetet i Oslo, Jon-Håkon Schultz, til Dagbladet.

Schultz jobber ved instituttet for spesialpedagogikk, og har tidligere jobbet med et NRK-prosjekt der han har undersøkt hvilke virkninger TV-eksponering kan ha for barn og unge.

Kjersti Idem i TVNorge hevder serien ikke vil ha noen negativ påvirkning på deltagerne.

- De er nøye vurdert i samråd med lærere, skoleledelse og foreldre. Vi har en god del erfaringer fra tidligere programmer og vi har forberedt dem godt, sier hun til Dagbladet.

Likevel sier Schultz at han har en dårlig magefølelse, og er skeptisk til kanalens høstsatsning.

- Skal dette bli en TV-serie med høye seertall, må det være mye følelser og dramatikk involvert. Det er jeg skeptisk til. Jeg tror TVNorge er på tynn is her.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Jeg trodde Eli var singel