Ted Bundy: «Falling for a Killer»:

Seriemorderens eks bryter tausheten

Ted Bundys ekskjæreste, Elizabeth Kloepfer, åpner opp om forholdet til seriemorderen i ny dokumentarserie.

SJARMØR: Det var mange som tvilte på at Ted Bundy kunne stå bak de grusomme drapene han var mistenkt for, fordi han ikke så ut som en typisk seriemorder. Her under en rettsak i 1978. Foto: AP
SJARMØR: Det var mange som tvilte på at Ted Bundy kunne stå bak de grusomme drapene han var mistenkt for, fordi han ikke så ut som en typisk seriemorder. Her under en rettsak i 1978. Foto: AP Vis mer
Publisert

Historien om Ted Bundy, seriemorderen som herjet på 70-tallet, har blitt kjent for mange etter Netflix slapp både dokumentaren «Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes», og spillefilmen «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», med Zac Efron (32) i hovedrollen, tidligere i år.

Spillefilmen er basert på boka til Bundys ekskjæreste Elizabeth Kloepfer, som kom ut i 1981 ved navn «The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy».

I boken, som hun skrev under forfatternavnet Elizabeth Kendall, forteller hun at hun tipset politiet om sin egen kjæreste som en mulig mistenkt, etter at flere unge kvinner hadde forsvunnet på mystisk vis på 70-tallet.

Siden har ikke Kloepfer uttalt seg ytterligere. Før nå.

Stille i nesten 40 år

I en ny dokumentarserie laget av Amazon Prime Video, som tar for seg historien fra kvinnenes perspektiv, har hun nå latt seg intervjue for første gang på nesten 40 år, skriver The Independent.

Hennes datter, Molly, som var smårolling da moren ble sammen med Bundy og som delvis ble oppdratt av han, har også latt seg intervjue.

I tillegg har flere av kvinnene som overlevde angrep fra Bundy blitt intervjuet i serien.

TED BUNDY: Spillefilmen om massemorderen får kritikk for å seksualisere hovedpersonen som spilles av Zac Efron. Video: Voltage. Vis mer

Kommer i 2020

«Etter nesten 40 år med taushet, deler Elizabeth Kendall og hennes datter Molly deres opplevelse av å få vite de opprivende detaljene om Bundy, draget han hadde på damer og nye familiebilder som ikke har vært vist før», heter det i Amazons pressemelding.

Dokumentarserien er i fem deler, og er regissert og produsert av Trish Wood, som tidligere har jobbet som undersøkende krimjournalist. Serien har premiere i starten av neste år, skriver Vulture.

Ifølge The Independent vil Elizabeth Kloepfer, under navnet Kendall, gi ut en oppdatert versjon av boka fra 1981, omtrent samtidig som premieren på den nye serien.

SPILTE LIZ: I spillefilmen om Bundy og Kloepfer, «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», var det Lily Collins som spilte Elizabeth Kloepfer, kalt Liz Kendall i filmen. Foto: Brian Douglas/ REX/ NTB scanpix
SPILTE LIZ: I spillefilmen om Bundy og Kloepfer, «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», var det Lily Collins som spilte Elizabeth Kloepfer, kalt Liz Kendall i filmen. Foto: Brian Douglas/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Drepte minst 30

I løpet av rettssaken mot Bundy var det mange som tvilte på at han kunne stå bak drapene, ettersom han framsto for mange som en sjarmerende type, og ikke hadde det mange mente var utseendet til en seriemorder.

Bundy tilsto til slutt å ha drept 30 kvinner i sju stater på 70-tallet, og i 1989 ble 34-åringen henrettet i en elektrisk stol.

Dødstallet kan være høyere, ettersom det fortsatt er flere saker som ikke har blitt oppklart.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Millionærdatter funnet død på Mallorca

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer