Serena Williams:

Serenas babykommentar skaper storm

- Jeg visste ikke at jeg måtte føde et barn for å være en ekte kvinne.

FÅR KJEFT: Den kjente tennisstjernen får kjeft etter at hun snakket om fødselen i et nytt intervju med Stellar magazine. Foto: NTB scanpix
FÅR KJEFT: Den kjente tennisstjernen får kjeft etter at hun snakket om fødselen i et nytt intervju med Stellar magazine. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I april kom gladnyheten om at den profesjonelle tennisstjernen Serena Williams (35) venter sitt første barn sammen med forloveden og Reddit-grunnlegger Alexis Ohanian (34).

Nå møter hun imidlertid massiv kritikk fra fansen etter at hun uttalte i et intervju med Stellar magazine at det å føde nå gjør henne til en «ekte kvinne».

- Jeg har så mye respekt for kvinner som føder. Jeg er i ferd med å bli en ekte kvinne nå, vet du? Det kommer til å bli noe fascinerende og fantastisk å gå gjennom, sier hun i magasinet, ifølge NY Daily News.

Nettopp den uttalelsen får fansen til å koke på Twitter.

- Jeg visste ikke at jeg måtte føde et barn for å være en «ekte kvinne».. Tusen takk for at du sa ifra @serenawilliams, skriver Twitter-bruker @KimSavinoJoyce

- @serenawilliams, så i dine øyne er jeg ikke en «ekte kvinne» fordi jeg VELGER å ikke få barn? #ChooseYourWordsCarefully, skriver @native_amaris

- Jeg elsker Serena Williams, men hun sa «Jeg er i ferd med å bli en ekte kvinne» da hun snakket om fødsel uten å tenke på de som ikke kan få/velger å få barn, skriver brukeren @donkeefer oppgitt.

- I dag lærte jeg at mine kvinnelige deler ikke betyr noe ifølge @serenawilliams. Jeg er ikke en «ekte kvinne», fordi jeg ikke har noen planer om å føde, skrev @BexHope.

Redd for å føde

Senere i intervjuet avslører likevel stjernen, som for øvrig har vunnet OL-gull fire ganger, at hun er nervøs før fødselen i september. Det å se på videoer av kvinner som føder har ikke akkurat hjulpet på nervøsiteten.

- Jeg tror det faktisk gjør det verre å føde. Det er ingen garanti at alt skal gå bra, sier hun før hun legger til at hun tror fødselen vil gjøre henne sterkere psykisk.

- Det er det som er det skumleste, men jeg tror fødselen vil gi meg mer styrke, om det er mulig, og mer selvtillit. Jeg føler at jeg er klar for alt, innrømmer hun.

Tennisstjernen har enda ikke uttalt seg om Twitter-stormen, men hun har delt en video på kontoen sin hvor hun snakker om fødselen:

Kastet klærne i magasin

Tidligere i sommer var det kroppen til Serena som sto i fokus da hun var på forsiden av det amerikanske magasinet Vanity Fair.

På bildene sto tennisesset i profil og skjuler brystene med sin høyre hånd for motemagasinet, skrev NTB.

Must read article. Link in bio

Et innlegg delt av Serena Williams (@serenawilliams)

@vanityfair texture #annielebowitz Must read article. Link in bio

Et innlegg delt av Serena Williams (@serenawilliams)

Det var imidlertid ikke første gang Williams viser fram kroppen i sosiale medier.

I 2015 fikk en artikkel om Serena Williams og kroppsfokus det til å koke i USA.

Artikkelen tok opp hvordan verdens beste kvinnelige tennisspillere ønsker å se ut og hvordan de trente.

Suksessforfatter J.K. Rowlings gikk blant annet ut forsvarte Williams mot en person som mente tennisspilleren var «bygd som en mann».

Selv svarte Williams med dette bildet på Instagram:

I april annonserte Serena Williams sin egen graviditet på Snapchat. Tennisproffen publiserte et kryptisk bilde av seg selv iført en gul badedrakt og teksten «20 weeks».

Verdenstoeren var dermed gravid da hun vant Australian Open i slutten av januar. Det var hennes 23. Grand Slam-tittel, skrev NTB.

LES OGSÅ: Delte bilde av norske fans på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer