«Farmen»-Andrea Badendyck:

- Ser ut som jeg bare løper rundt i bikini og leker deilig

«Farmen»-Andrea reagerer på måten hun framstilles på.

REAGERER: «Farmen»-deltaker Andrea Badendyck reagerer på måten hun framstilles på i årets sesong. Hun mener klipp av henne i bikini oftere dukker opp enn klipp der hun eksempelvis arbeider. Foto: TV 2
REAGERER: «Farmen»-deltaker Andrea Badendyck reagerer på måten hun framstilles på i årets sesong. Hun mener klipp av henne i bikini oftere dukker opp enn klipp der hun eksempelvis arbeider. Foto: TV 2 Vis mer

Vi er godt inne i årets sesong av «Farmen» på TV 2, og har allerede rukket å bli godt kjent med deltakerne. En mange kanskje har bitt seg merke i er bloggeren Andrea Badendyck (23) fra Oslo, som mange har et forhold til fra før.

I mange år herjet hun på topplisten over landets mest leste blogger, og har flere ganger tidligere vært i mediene. Denne gangen er det imidlertid noe annerledes med måten hun framstilles på.

Det mener i hvert fall 23-åringen selv, som hevder det har vært altfor mye fokus på kroppen hennes i episodene hun har medvirket i. Det kunne hun fortelle til Se og Hør under finaleinnspillingen, som nylig fant sted på gården i Hedmark.

«FARMEN» 2018: Toppblogger Andrea Badendyck (23) mener kanalen har bestemt seg på forhånd om hvordan hun skal klippes. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
«FARMEN» 2018: Toppblogger Andrea Badendyck (23) mener kanalen har bestemt seg på forhånd om hvordan hun skal klippes. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- En del fokus på kropp

Ifølge Badendyck fikk hun seg et sjokk da hun så hvordan hun hadde blitt fremstilt på tv-skjermen.

- Jeg føler jeg har fått mye tv-tid, og det er selvfølgelig gøy å se seg selv på «Farmen». Men jeg merket jo at det er godt klippet, med tanke på at det har vært en del fokus på kropp, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Det ser ut som jeg bare løper rundt i bikini og leker deilig foran guttene, når sannheten er at jeg jobbet masse de første ukene og sto skikkelig på. Sånn sett er jeg ikke helt fornøyd med hvordan jeg er blitt fremstilt, forteller hun, men understreker at hun skjønner at de ønsker å lage god tv.

23-åringen hevder imidlertid at det har vært en plan fra redaksjonen sin side å framstile henne på denne måten.

- De har forutbestemt hvordan de vil vise meg fram. Jeg tror riktignok det blir litt annerledes etter hvert, sier hun.

- IKKE FORNØYD: Andrea Badendyck mener det ser ut som hun «leker deilig» mer enn hun arbeider på gården. Foto: TV 2
- IKKE FORNØYD: Andrea Badendyck mener det ser ut som hun «leker deilig» mer enn hun arbeider på gården. Foto: TV 2 Vis mer

«Mistenkelig ofte»

Dette er ikke første gang «Farmen» kritiseres for akkurat dette. I fjor skapte det overskrifter da «Skal vi danse»-aktuelle Amalie Snøløs (22) reagerte på hvordan hun ble framstilt på skjermen.

Det var faktisk deltaker Vidar Helseth (47) som først kritiserte programmet fordi Snøløs «mistenkelig ofte ble filmet i bikinitopp».

Selv hadde realitydeltakeren dette å melde om hvordan hun ble framstilt:

- VARMT VÆR: Hvis folk tror at jeg har et behov for å vise fram kroppen min på tv, så kan jeg i alle fall avkrefte det. Det var varmt og er helt normalt, sa Amalie Snøløs om sine lettkledde scener på «Farmen» i fjor. Foto: TV 2
- VARMT VÆR: Hvis folk tror at jeg har et behov for å vise fram kroppen min på tv, så kan jeg i alle fall avkrefte det. Det var varmt og er helt normalt, sa Amalie Snøløs om sine lettkledde scener på «Farmen» i fjor. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg synes det er litt trist at de velger å fronte kroppen min, når jeg selv vet at jeg har mer å by på. Men greit, de lager tv - og gir kanskje folket det de vil ha? Det må jo være en grunn til at de har tatt med de få sekundene av meg i bikini, sa hun.

- Så du går ikke like ofte rundt i bikini som tv-seerne kan få inntrykk av?

- Nei! Jeg var kanskje den som badet minst der inne. Hvis folk tror at jeg har et behov for å vise fram kroppen min på tv, så kan jeg i alle fall avkrefte det. Det var varmt og er helt normalt, fortalte Snøløs den gang.

OMVISNING: Programleder Gaute Grøtta Grav tar oss med på en omvisning på den nye «Farmen»-gården i Finnskogen. Video: Miriam Bakkejord / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Ikke enig

Presseansvarlig for programmet, Alex Iversen, kan avkrefte spekulasjonene overfor Se og Hør. Han mener at produksjonen aldri bestemmer hvordan deltakerne skal bli framstilt.

- Det er leit å høre at Andrea oppfattet det sånn, sier han og legger til:

- Andrea er en veldig fin deltaker som får vist nye sider av seg selv i «Farmen». I programmene følger vi deltakerne i deres daglige virke, og vi bestemmer aldri hvordan deltakerne skal bli fremstilt før opptakene begynner.

Følgende hadde Iversen også å si da Se og Hør tok kontakt med ham i fjor i forbindelse med kritikken TV 2 fikk om framstillingen av Snøløs:

- Det å være avkledd på kroppen er en naturlig konsekvens av at solen skinner, som Amalie sier. «Farmen» går over 33 program, og vi viser fram mange sider av deltakerne underveis, sa Iversen.

LES OGSÅ: - Hun var langt utenfor min liga