Melania Trump:

- Ser ut som et mareritt

Juledekorasjonene til USAs førstedame slutter aldri å overraske. Nå har kritikerne tatt til orde nok en gang.

FÅR GJENNOMGÅ: USAs førstedame Melania Trump har de siste åra fått krass kritikk for sine juledekorasjoner i Det hvite hus - og i år er intet unntak. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor skapte USAs førstedame Melania Trump (49) store overskrifter da hun viste fram juledekorasjonene i Det hvite hus. I en 56 sekunders lang video av seg selv iført et helsvart antrekk gikk hun gjennom en liten «skog» av blodrøde trær.

Det var nettopp fargen på trærne som umiddelbart skapte sterke reaksjoner, og de ble blant annet omtalt som «fryktinngytende», med referanser til Trump-administrasjonens behandling av flyktninger.

Enkelte sammenliknet også de røde trærne med kappene fra den velkjente tv-serien «The Handmaid's Tale» og den da tilspissende abortkampen i USA. På Twitter kokte det over av krasse reaksjoner verden over, og dermed er det kanskje ikke så rart at mange har ventet i spenning på hva førstefrua har valgt som juledekorasjoner i år.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Hvit jul

Tradisjonen tro viste førstedamen fram juledekorasjonene søndag forrige uke, men denne gangen har hun gått for lysere farger enn i fjor.

Årets tema er «The Spirit of America» som ifølge The New York Times er en «hyllest til tradisjoner, skikker og historie som gjør nasjonen stor» med patriotisk dekor innblandet i julepynten. Dekorasjonene inneholder også referanser til Melanias kampanje med navn «Be Best», eller «vær best» på norsk, som jobber mot nettmobbing og bruk av blant annet opioider.

Ifølge ABC News består dekorasjonene av mer enn 15 000 sløyfer, 200 kilo pepperkaker og 58 massive juletrær.

- Når jeg reiser rundt om i landet, blir jeg inspirert av de hardtarbeidende menneskene og familiene jeg møter. Uansett hvilken stat de kaller et hjem, deler mange amerikanere et sterkt sett av verdier og dyp takknemlighet for tradisjonene og historien til vår store nasjon. Takk til alle ansatte og frivillige som jobbet for å få folkets hus klart til jul, har Trump uttalt, ifølge ABC News.

- The Spirit of America skinner i Det hvite hus. Jeg er glad for å dele denne vakre utstillingen av patriotisme med dere, og jeg gleder meg over at alle får oppleve skjønnheten i jula, skriver hun til en video hvor hun stolt viser fram juledekorasjonene på Twitter.

Ifølge Huffington Post tok det ikke lang tid før kritikerne hadde sitt å si om førstedamens valg av dekorasjoner.

Ikke imponert

Kritikerne mener nemlig at det er noe helt annet som «skinner», og flere sammenlikner julepynten til førstedamen med filmgrøsseren «The Shining» fra 1980 - eller som vi kjenner den på norsk - som «Ondskapens hotell».

- Denne gjenskapingen av «The Shining» er den skumleste hittil, skriver den amerikanske pastoren og forfatteren John Pavlovitz i et Twitter-innlegg.

Det er tydelig at Melanias juledekorasjoner ikke akkurat imponerer, og flere beskriver dem som «skumle», «kalde» og «triste».

- Hvis du spør meg, ser det ut som et mareritt. Hvor er varmen? Hvor er barna eller andre mennesker for den saks skyld? Jeg hadde aldri gått i de gangene alene, skriver en annen bruker på Twitter.

- Det er vanskelig å få juledekorasjoner til å se så kalde og triste ut, men de klarte det, skriver skuespiller Kristen Johnston (52).

- Melanias tema i år er sluttscenen i «The Shining», mener en annen.

Melania har foreløpig ikke besvart kritikken rundt årets juledekorasjoner.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen røper gladnyhet etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer