Madonna:

Ser rødt etter intervju:
- Føler meg voldtatt

Portrettintervjuet i New York Times Magazine falt ikke i god jord hos Madonna.

MISFORNØYD: Madonna er ikke fornøyd med hvordan portrettintervjuet hennes i New York Times ble seende ut. Her er hun på den celebre MET-gallaen i New York i 2017. Foto: BFA/REX/ NTB scanpix
MISFORNØYD: Madonna er ikke fornøyd med hvordan portrettintervjuet hennes i New York Times ble seende ut. Her er hun på den celebre MET-gallaen i New York i 2017. Foto: BFA/REX/ NTB scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag publiserte The New York Times et langt portrettintervju med popikonet Madonna (60) på sine nettsider, et intervju som etter alt å dømme blir å lese i avisens helgebilag The New York Times Magazine.

Portrettintervjuet har tittelen «Madonna at Sixty», og er altså et lengre intervju med artisten som i august 2018 fylte 60 år. Intervjuet går inn på en rekke temaer, hvor artistkarrieren, barna og hennes erfaringer med den overgrepsanklagede Harvey Weinstein (67) er blant disse.

En som ikke har latt seg imponere av intervjuet, er artisten selv. I et lengre innlegg på Instagram, raser hun nå mot både avisen og journalisten.

Det er CBS News som først omtaler saken.

MADONNA: Artisten regnes som et av historiens største popikoner. Her på scenen i London i juli 1990, under turneen «Blonde Ambition». Foto: Eugene Adebari/REX/ NTB scanpix
MADONNA: Artisten regnes som et av historiens største popikoner. Her på scenen i London i juli 1990, under turneen «Blonde Ambition». Foto: Eugene Adebari/REX/ NTB scanpix Vis mer

Overflatisk

Det skal være fokuset i intervjuet som får Madonna til å reagere.

I innlegget skriver hun at journalisten tilbrakte dager, timer og måneder sammen med henne og var invitert inn i en verden som ikke mange får se. Likevel valgte journalisten å fokusere på trivielle og overflatiske ting som etnisiteten på hennes stand-in, hvilket stoff gardinene hennes var laget av, i tillegg til endeløse kommentarer om alderen hennes, hevder Madonna.

«Å si at jeg var skuffet over artikkelen ville være en underdrivelse», skriver hun blant annet, og mener at det er gjort et bevisst valg av journalisten. Hun skriver også at dette aldri ville skjedd dersom hun var en mann.

Hun går videre til å kritisere måten kvinner behandler hverandre på. I innlegget skriver hun at kvinner «har en vanskelig jobb med å være mer suksessrike enn andre kvinner, selv om de framstår som intellektuelle feminister».

«Jeg angrer på at jeg tilbrakte fem minutter med henne (journalisten, journ.anm.) Det gjør at jeg føler meg voldtatt», skriver hun og legger til at hun har lov til å bruke begrepet, ettersom hun selv ble voldtatt som 19-åring.

Hun avslutter også innlegget med et aldri så lite stikk til avisen:

«Dette er et videre bevis på at den ærverdige N. Y. T er en av patriarkatets grunnleggere. Og jeg sier DØD TIL PATRIARKATET som er vevd så dypt ned i samfunnets materiale. Jeg vil aldri slutte å kjempe for å utrydde det».

Verken New York Times eller journalisten, Vanessa Grigoriadis, har så langt kommentert Madonnas innlegg.

- Bli aldri gammel

Det er ikke første gang at Madonna raser mot verken oppmerksomhet for egen alder, eller det hun mener er urettferdig behandling på bakgrunn av at hun er kvinne.

Da hun i 2016 ble kåret til Årets kvinne under «Billboards Women In Music 2016 event», dro hun opp både kvinnehat, sexisme og mobbing i takketalen.

- Jeg står foran dere som ei dørmatte. Eh, jeg mener, som en kvinnelig artist, sa Madonna da hun begynte på talen sin.

HOLDT TORDENDALE: Madonna sparte ikke på kruttet da hun ble hedret under Billboard Women in Music i New York i dese,mber 2016. Foto: NTB scanpix
HOLDT TORDENDALE: Madonna sparte ikke på kruttet da hun ble hedret under Billboard Women in Music i New York i dese,mber 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deretter takket hun for at hun hadde kunnet fortsette med sin årelange karriere der hun har møtt sexisme, kvinnehat, konstant mobbing og nådeløst misbruk.

- Det finnes ingen regler - hvis du er gutt. Det finnes regler for jenter, sa hun, og la til at jenter ikke må ha egne meninger i denne bransjen, sa hun blant annet og avsluttet med følgende budskap:

- Bli aldri gammel. Fordi alder er en synd. Du vil bli kritisert, baksnakket, og du vil definitivt ikke bli spilt på radio.

Vis mer

LES OGSÅ: - Går hver til sitt etter fire år som kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer