Hilde Skovdahl:

Ser rødt etter Freyas død

Reagerer sterkt på avlivingen av hvalrossen Freya.

REAGERER: Charter-Hilde mener valget om å avlive Freya var feil. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
REAGERER: Charter-Hilde mener valget om å avlive Freya var feil. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag kom beskjeden om at kjendishvalrossen Freya var blitt avlivet.

Det skrev Fiskedirektoratet i en pressemelding.

«Beslutning om avliving ble tatt etter helhetsvurdering der vi kom frem til at menneskers liv og helse kunne komme i fare», sa fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen i pressemeldingen.

UGJENKJENNELIG: Popstjernen er nesten ugjenkjennelig etter dette. Video: Instagram @brianmcfadden123 Vis mer

At Freya nå er død, får Hilde Skovdahl (53), bedre kjent som «Charter»-Hilde, til å se rødt.

- Det er lenge siden jeg har blitt så sint, forbanna og lei meg. Dette er helt utrolig!, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- Bare fordi et uskyldig, stort dyr har rotet seg inn i et "feil" havområde, skal vi først ha henne som en turistattraksjon, så et irritasjonsmoment, så et problem, og så på slutten av sommeren avlive henne.

Skovdahl reagerer sterkt på at Fiskedirektoratet ikke er mer konkrete når det gjelder hvorfor de valgte å avlive hvalrossen.

NON STOP: En elg fikk nok av en mann på snøscooter i Yellowstone nasjonalpark. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av! Vis mer

- Fiskeridirektøren sier at det muligens kunne oppstå livstruende situasjoner. «Muligens»! Han kommer ikke med noe konkret engang. Vi vet alle at det er kun kostnaden, som er grunnen til at de ikke gidder å prøve å finne en annen løsning, forteller hun oppgitt.

Hun er også redd for hvordan dette fremstår for den yngre generasjonen.

- Det er så typisk oss mennesker at når vi får et problem som det her, så er det bare «skyt problemet»! Er det sånn vi skal vise den yngre generasjonen at man løser problemer? Ved å bare skyte?

Skovdahl mener at folk i dagens samfunn mangler det samme engasjementet man hadde før. Hun mener også at det virker som at Fiskedirektoratet ikke har prøvd alt de kunne.

FESTIVAL: Vi tok en prat med Rikke Isaksen og Siv Meyer, og testet hvor godt de kjenner hverandre. Reporter: Celina Morken. Video: Kine Falch. Klipp: Nora Skavhaug. Vis mer

- Når elefanter og sjiraffer og andre tunge dyr kan fraktes over hele verden, hvorfor kunne ikke vi frakte Freya tilbake til Arktis? Det er jo tross alt vi mennesker som står for å ødelegge miljøet vårt. det er vi som får stå for ansvar for miljøproblemene, ikke dyrene. Mennesker har blitt så slappe og mistet verdiene sine. Hvor har det blitt av engasjementet for våre verdier og moral?

TV-profilen anser seg selv som en «overdreven dyreelsker», og synes det er en tragedie at et utrydningstruet dyr er blitt avlivet på denne måten.

- Freya var et ungt og friskt dyr som hadde like mye rett til å leve, som deg og meg.

LES OGSÅ: - Ubehagelig for kona

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer